Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Fotoğrafta Neyi Görüyoruz?

Sadece ülkemizdeki politikacılar değil dünya ülkelerinin diğer politikacılar dahil her biri ülkelerinin vatandaşlarını refah düzeylerini üst seviyelere taşımaya çalıştıklarını söyleselerde bana göre kazın ayağı öyle görünmemekte.

Neoliberalizm, elli yıl önce küresel ekonomi bağlamında öyle bir seçim sistemi geliştirmeye çalışmış ve tüm dünya ülkelerinde uygulamaya koymayı başarmış ki sözümona seçilerek başa gelenler sanki halka yönelik politika üretmeye çalıştıklarına inanılır. Oysa seçim sistemlerinde yapılmış olan değişikliklerle önceden belirlenmiş olan aday listeleriyle seçmenlerin gözlerini boyayarak neoliberalizm güdümündeki adaylar seçilmiş olarak karşımıza çıkmış oluyorlar. Yani demokratik seçimlerden uzak bir fotoğraf olmuş oluyor.

Peki asıl büyük fotoğrafta neyi görüyoruz?

Rusya'sından Almanya'sına İtalya'sına Fransa İran Mısır Endonezya'sına, kısaca tüm dünya ülkeleri dünya ekonomisini ellerinde barındıran 20-25 dünya tuccarlarına dolaylı şekilde hizmet etmekte olduğunu görüyoruz.

Bu bağlamda sekiz milyar nüfusa sahip dünyada, nüfusun yüzde 1'i dünyayı yönetmekte, yüzde 4'ü yüzde 1'in koruyucusu ve kuklası konumunda. Yüzde 90'ı uyuyor. Yüzde 5'i ne olduğunu bilir ve yüzde 90'ı uyandırmak istiyor ama dünyayı yöneten yüzde 1'i buna izin vermiyor ve dolayisiyla yüzde 4'ü sürekli kullanıyor koruyucusu olarak. (Bu tespit Dolores Cannon'a ait ve tümüne katılıyorum)

Yirmibirinci yüzyılda ilkel bir biçimde neden ve niçin savaşların hala devam ettiğini insan daha iyi anlayabiliyor. Dünyayı yöneten 25 tuccar tarafından örgütlendirilen terör örgütlerini kullanarak kan dökmekte ve silah satışlarını arttırmakta. Diğer yandan bu tuccarlarının kendi yörüngeleri kapsamına almış olduğu dünya liderlerini de endirekt stratejileriyle adeta şirket yöneticileri gibi kullanıldıklarını görmekteyiz.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..