Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

23 Mart '08

 
Kategori
Gelenekler
 

Fouro Nedir?

Fouro Nedir?
 

Fouro ya da diğer adıyla ofuro, Japonların geleneksel banyosuna verilen isimdir...

En zengininden en orta hallisine kadar her Japon evinde, taştan veya tahtadan yapılmış büyük bir banyo teknesi bulunur. Evet evet banyo teknesi... Hani şu eski kovboy filmlerinde de görülen, içerisine oturulup sırt fırçalanan cinsten derince bir tekne... İşte o ahşap teknenin daha bir hacimli olan modeli, makbul olanı tabii. Zira içerisine birden fazla kişi alabilmesi gerekir.


Her akşam bütün ailenin bu banyo teknesinde yıkanması, sanki bir tören havası taşır.


Fouro, Japonya' da her akşam yapılması adet olmuş, çok sıcak bir banyodur; suyun soğumaması için, banyo teknesi sürekli olarak alttan ısıtılır.


Genellikle minerâlli veya kükürtlü olan banyo suyuna ayrıca, sağlık için yararlı ve güzel kokulu çeşitli maddeler de katılır.


Bütün aile üyelerinin birarada yıkanacağı bu büyük tekneye girmeden evvel, herkes sabunlanır ve küçük tahta kovalara doldurulmuş temiz suyla durulanır. Fouronun kaynar suyu, insanın derisini kızartır ve kan dolaşımını hızlandırır.


Banyo teknesi eğer bütün aileyi içerisine alabilecek kadar büyük değilse, önce baba banyo yapar, sonra anne, daha sonra çocuklar ve nihayet evin hizmetçileri!..


Hem sıcak suyun, hem de içerisine katılan maddelerin etkisiyle fouro, insanın bütün yorgunluğunu alır ve vücuda tam bir rahatlık, tatlı bir gevşeme verir.


 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..