Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fox Tv, ben “Sana Bir Sır Vereceğim”. Bu böyle gitmez!

Fox Tv, ben “Sana Bir Sır Vereceğim”. Bu böyle gitmez!
 

Televizyon kanallarına öğüt vermekten, işleri eleştirmeye zaman kalmıyor, ama artık Ocak 2014 yılıyla televizyon kanallarının yayın döneminin 2. Bölümüne geçmeye çalışırken yok etmeye çalıştıkları diziler var. Reyting sistemine inanmadığımı her defasında yeniden söylemekten bıkmayacağım. Ufak ayarlamalarla savaşın körüklendiğini hepimiz fark etmişizdir. İyi de bir tutarlılık olsun!

Bu sefer bir gençlik dizisinden bahsedeceğim, aslında gençlerin ve daima genç kalanların fantastik dizisinden: Sana Bir Sır Vereceğim

Türkiye’nin pek de alışık olmadığı bir senaryoyla karşımıza Temmuz başında çıktı ve biz onları çok sevdik! Doğaüstü güçlerin çekiciliği ile senaryoya hayretler içerisinde baktım doğrusu. Sadece doğaüstü yetenekleri olan çocuklarla değil, Amerikan yapımlardan alışkın olduğumuz karakterlerin gezindiği, sırların arkasını görebilmek için göz kırpmadan baktığımız bir yapım.

Eğer Fantastik  Dörtlü, X-Man gibi yapımları ilgiyle izliyorsanız aslında bu yapımlardan tanıdığımız doğaüstü güçlerin salındığı dizi kendine bağlı, hatta tutkulu bir aşkla bağlanmış fanlara sahip oldu. Sadece Facebook’da bir fan sayfası 190 Bin beğeni ile takipte olan dizinin fan sayfalarını arka arkaya toplasak milyonları buluyor.

Yaz sezonunu her hafta Cuma  1. Liği ile kapatan diziyi “kış sezonu geldi “ “karşımıza Medcezir çıktı” diye oradan aldınız pazara koydunuz. Bütün yapımlar seyredilsin isteyen biri olarak bu gidişi onaylamasam da anlamaya çalıştım. Süresi, yayın saati, özetlisi, özetsizi envaye hale getirip eza etmek niye?

İzlenme oranlarını düşüren aslında Fox Tv’nin yayın politikasıdır. Fanlar tekrar Cuma günü dizinin yayınlanmasını istediği gibi dizinin bitmemesi için Twitter'dan binlerce mesaj attılar, Türkiye gündemine 1. sıradan giren #SanaBirSırVereceğimBitmemeli tagı ile dizinin bitmemesini istediler. Zaten dizi 41 bölüm planlanmıştı ve reyting düşüşü de sizin tercihinizdi, şimdi bahane aramaya çalışıyorsunuz.

Çeşitli maceralar yaşayangençlerin hikâyesini işleyen dizide Engin Koç/ Tilki’nin duruşu gayet şirin, elektrikçi Aylin/Demet Özdemir gücünü kontrol edememenin sıkıntısını sert yüz hatlarıyla ortaya koyuyor ve gene de çok seviliyor. Haliyle de fanları çığ gibi büyüdü…Fantastik dizi bu tarz yapımların aslında Türkiye’de başarılı olabileceğinin göstergesi olmalı. Bundan sonra da yapılacak fantastik dizi severlerin karşısına çıtayı yükselterek çıkmak gerekiyor.

Şimdi elinizde böyle farklı bir iş varken diziye ve fanlara eza etmek neden? Türkiye’nin dizi sektöründe yeni bir soluk getiren, fantastik dizilerinde seyirci kitlesinin var olduğunu görmemek olsa olsa gerçeğe arkasını dönmektir. İlk 10 içerisindeki reytingleri yüzünden bitirilmek istenen dizi, kulvarında aslında büyük bir başarıya imza atıyor. Ayrıca reytingleri bu hale getiren de sadece kanaldır.

Ben bunu fark ettim, ama Fox Tv bunu fark etti mi?

Hayatta farkında yaşamanız dileği ile….

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..