- Kategori
- Yemek - Mutfak
Frambuazlı yaz tatlısı - devam
8 Kişilik
Şeker eriyince ateşten alın ve grenadini ekleyip soğumaya bırakın. Ters çevirip çıkarmaya uygun bir cam yada porselen irice bir kabı yağlayın ve biraz toz şeker serpiştirin. Ekmekleri iki parmak kalınlığında dilimleyip, kabuklarını çıkarın. Üzerilerine tereyağı sürün ve toz şeker serpiştirin. Bu dilimleri kalıba yağlı yüzleri içte kalacak şekilde döşeyin. Kabın tabanı ve yanları ekmekle kaplanmış olacak. Bu ekmeklerin ortasına frambuazları yerleştirin ve hazırlanan şurubu düzgün olarak, heryere gelecek şekilde koyun. Üstlerini tekrar tereyağlı ekmek dilimleriyle boşluk kalmayacak şekilde döşeyin. Üzerine ağırlık yapacak şekilde bir tabak bastırın. Ve iyice kapayıp, buzdolabına atın. 12 saat beklemesinde fayda var. Ters çevirip, soğuk servis edin.