Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
819
 

Frambuazlı yaz tatlısı - devam

Frambuazlı yaz tatlısı - devam
 

8 Kişilik

    4 ad. Taze beyaz ekmek 180 gr. Toz şeker 4 kaşık Su60 ml. Grenadine(nar şurubu) 90 gr. Tereyağı 800 gr. Frambuaz Toz şeker ve suyu beraber ateşe koyun.

Şeker eriyince ateşten alın ve grenadini ekleyip soğumaya bırakın. Ters çevirip çıkarmaya uygun bir cam yada porselen irice bir kabı yağlayın ve biraz toz şeker serpiştirin. Ekmekleri iki parmak kalınlığında dilimleyip, kabuklarını çıkarın. Üzerilerine tereyağı sürün ve toz şeker serpiştirin. Bu dilimleri kalıba yağlı yüzleri içte kalacak şekilde döşeyin. Kabın tabanı ve yanları ekmekle kaplanmış olacak. Bu ekmeklerin ortasına frambuazları yerleştirin ve hazırlanan şurubu düzgün olarak, heryere gelecek şekilde koyun. Üstlerini tekrar tereyağlı ekmek dilimleriyle boşluk kalmayacak şekilde döşeyin. Üzerine ağırlık yapacak şekilde bir tabak bastırın. Ve iyice kapayıp, buzdolabına atın. 12 saat beklemesinde fayda var. Ters çevirip, soğuk servis edin.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Tatlı nefis görünüyor,ellerinize sağlık,sevgiler...

hilalce 
 13.08.2007 11:09
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 3
Toplam yorum
: 3
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 871
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Bir lokantam var. Pişirmek, yemek ve üzerine konuşmak esas meselelerim. 19 yaşımdan bu yana ahçı olm..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster