Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '11

 
Kategori
Bilim
 

Francis Collins

Francis Collins
 

Craig Venter ve Francis Collins


Amerikalı bilim adamı. Genom haritasını Craig Venter ile birlikte çözmüştür. Craig Venter genomu çözen ve yapay DNA’yı yapan ekibin ve enstitünün başkanıdır(Lütfen bakınız: ‘Sentetik DNA’lı hücre yapıldı’ ve ‘2010 insanın yapay hücre yaptığı yıl olabilir mi?’). Resimde önde duran kişi Craig Venter, arkada duran saçlı kişi Francis Collins’tir. 

Francis Collins, lise çağlarında ateist olup çok sonraları Tanrı’ya inanmış ve evangelist Hıristiyan olmuştur. Dinle ilgili düşünce değişikliği olduktan sonra Craig Venter Enstitüsü’nden ayrılmıştır. Bununla birlikte, ‘Genç Dünya Yaratılışçılığı’ ve ‘Akıllı Tasarım’ düşüncesini reddetmiştir ve düşüncesini değiştirmemiştir. Onun inancına göre ‘Tanrısal evrim’ ve ‘evrimsel yaratılışçılık’ vardır ve BioLogos terimini kullanmayı tercih eder. Bu düşüncelerini 2006’da yayınlanan ‘Tanrı’nın dili: Bir bilim adamı inanç için kanıt sunuyor’ başlıklı kitabında tartışmıştır. Akıllı Tasarım’ı reddettiği için 2008’de onların toplantısına çağrılmamıştır. 

Ünlü bilim adamı Richard Dawkins ile olan tartışmasında, fiziksel sabit katsayılar gibi bilimin açıklamakta zorlandığı konularda Tanrı’nın açıklama olduğunu ve Tanrı’nın bir açıklamaya gereksinmesi olmadığını söylemiştir (Fiziksel sabit konusu şudur: Bazı formüllerde sonucu doğru çıkarabilmek için sabit sayılara gereksinme duyulmaktadır. Örnek olarak evrenin büyüklüğü ve yaşı böyle bir katsayı sayesinde hesap edilebilmektedir). 

Dawkins buna karşılık olarak: “bu tür bir açıklamanın sorumluluktan kaçmak olduğunu” söylemiştir. 

Collins de buna karşılık olarak: Ben tabiatın dışında ona hükmeden bir varlığın olmadığı kabulüne itiraz ediyorum. ‘Ölümden sonra ne olur? Neden buradayım?’ gibi sorular sormak insan tabiatının yetersiz, fakir bir bakış açısı olduğunu gösterir. Eğer onların uygunluğunu kabul etmezseniz doğal dünyayı test ettikten sonra Tanrı’nın olabilirliği konusu sıfır olasılıkla biter. Çünkü var olduğu söylenen kanıtlar sizi ikna etmez. Ama aklınız Tanrı’nın var olabileceği konusuna açıksa, evrenin bu sonuca uyumlu noktalarına işaret edebilirsiniz, ” demiştir. 

Yaratılışçılar sürekli olarak evrimcilerin söylediği sözleri evrimin olmadığı konusunda ‘itiraf olarak kitaplardan cımbızla çekerek – yani başı sonu olmadan – alırlar. Aynı mantıkla bundan daha güzel bir itiraf olabilir mi? Bir bilim adamı astrolojiye, büyülere inansa, onların bilimsel olduğunu göstermez. Olsa olsa bilim adamının bilim adamlığı tartışılır. 

Lütfen aşağdaki bağlantıya da bakınız: 

http://blog.milliyet.com.tr/Yaratilisa_inanan_bilim_adami/Blog/?BlogNo=287840 

“Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar tavuk olur. ‘Tavuk toplum’, önüne konan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.” 

Charles Darwin 

Kaynak: Wikipedia 

 
Toplam blog
: 125
: 6625
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

İstanbul 1980 doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. İstanbul'da oturuyorum. Dünya ve çevre hakkında düşü..