Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '14

 
Kategori
Sinema
 

Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı

Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı
 

Film: Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı

Tür: Fantastik

Puan: 10 üzerinden 7

Hollywood sinemasını takip ediyorsanız yeni bir formül bulduklarını da bilirsiniz. Eski ve insanların aşina oldukları bir hikaye bul; insanlar tanıdığına daha az şüpheyle yaklaşır. Sonra senaryoyu aksiyon ile doldur, mantık öğeleri ve görsel efektler ekle. İyi oyunculuk sorununu da çözersen film tuttu demektir.

Bu film de bu kontenjandan çekilmiş filmlerden birisi. Yani bilinen Frankenstein hikayesi filmde sadece 5 dakika yer alıyor. Ondan sonra senaristler yardırmaya ve filmi kendi kafalarına göre şekillendirmeye başlamışlar.

Kimi izleyiciler Hristiyanlık propogandası yapıldığı gerekçesiyle filmi beğenmemişler ama ben izledikten sonra dinimi değiştirme arzusuyla yanıp tutuşmadım. Öte yandan film zaten baştan aşağı bir katedralde geçiyor. Gargoyle dedikleri mahluklar da kiliselerin meşhur heykellerinden ibaretler. Burada Hristiyan teması işlenmesin de ne yapılsın? Robocop filmindeki gibi öküzleme bir propoganda yapıldığı eleştirilerine katılmıyorum.

Herşeyin yolunda gittiği böylesine güzel bir filmde aksiyon, fantezi ve eğlence kat satsayısı iyi ayarlanmışken filmin içine s.çmak için son sahneler kafi gelmiş bence. Gerek iyi olanın kazanması ile ilgili verilen mesaj gerekse insanlığın kurtarıcısı diye lanse edilen eski ruhsuzlardan Franky işin b.kunun çıktığının alametlerini sergilemiş.

iyi vakit geçirmek için iyi bir film. Ancak ne kadar iyi? Yedi yıldız kadar... Yani ne pişman olursunuz, ne hayran kalırsınız. Atıştırmalık güzel bir film işte...

 

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..