Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Fransa 0-0 Uruguay

Fransa 0-0 Uruguay
 

Gourcuff'un muhteşem frikiğini kaleci Muslera aynı güzellikte çıkardı.


Dünya Kupası'nın ilk maçını antrenmanım sebebiyle izleyememenin üzüntüsü içindeyken, A Grubu'nda 2.maçın da bu akşam oynanması ve bu maçın kupayı alabilmesi muhtemel olan takımlardan Fransa'nın maçının olması, beni açıkçası bir hayli sevindirdi.

Maç öncesi benim favorim Fransa'ydı. Gerçekten kaliteli bir kadroya sahipler. Maça çıkan 11' e bile baksak Fransa'nın kalitesini anlayabiliriz.

Fakat Uruguay da hafife alınacak takım değil. Lugano, Pereira, Forlan ve Suarez gibi yıldızları var.

Maçın ilk yarısı pek keyifli değildi. Govou ve Gourcuff ilk yarıda öne çıkan isimlerdi. Fransa adına güzel ataklar yaptı bu iki futbolcu. Ribery ve Anelka da kendini göstermeye çalıştı.

İkinci yarısı daha zevkliydi maçın. Uruguay daha fazla kendini göstermeye çalıştı. Forlan'ın penaltı noktasına yakın bir yerden yaptığı mükemmel vuruş, maalesef ki autla sonuçlandı. Bence o pozisyon gol olsaydı, maçın kaderi tamamen değişirdi. Çünkü Fransa, ne yenilgiye ne de beraberliğe razı bir takımdı Uruguay karşısında.

Fransa, Uruguay'ın 10 kişi kalmasıyla daha da çok bastırmaya başladı. Maçın özellikle son dakikalarında güzel pozisyonlar izledik. Fakat top bir türlü kaleye girmedi.

Benim şaşırdığım, Domenech'in Malouda ve Henry'yi yedek bırakmasıydı. Bence Malouda Diaby'den, Henry de Anelka'dan daha etkili olurdu.

Maçın özellikle ikinci yarısında, Patrick Evra ve Toulalan kendini gösterdi diyebilirim. Sagna'nın da geriden verdiği destek iyiydi bence.

Yine de Dünya Kupası'na yakışır, güzel bir maç olmadı kanaatimce.

Vuvuzelaların da sesi pek güzel(!) geliyordu kulağa. Belki de onların sesinden duyulan rahatsızlık futbolcuların konsantrasyonunu bozmuştu çünkü ben bile televizyon başında rahatsız olmuşsam, futbolcular sahada gerçekten çok rahatsız olmuşlardır.

Yine de bahane yok, günün sonunda A grubundaki 4 takımın da puanı eşit...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..