Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '12

 
Kategori
Dünya
 

Fransa'da yargı bağımsızmış!

Fransa'da yargı bağımsızmış!
 

haberekspres.com.tr


 

Fransa Anayasa Konyesi soykırımı inkar yasasını Anayasa'ya aykırı buldu ve yasayı iptal etti. 
 
Başkanlığını eski Meclis Başkanı Jean Louis Debre’nin yürüttüğü oturumda, 11 üyeli konsey 8 üyesiyle toplandı ve yasayı  oy çokluğuyle anayasaya aykırı buldu. Bu kararla hem Meclis'te hem de Senato'da kabul edilen ‘Ermeni soykırım’ iddialarını suç sayan yasa tasarısı geçersiz oldu.
 
Üyeler arasında bulunan Hubert Haenel ve Jacqueline de Guillenschmidt, daha önce yasaya karşı görüş belirttikleri için, eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ise hafızasını kaybetmesi ve hukuken ceza aldığı gerekçesiyle oylamaya katılmadı.
 
1915 olaylarıyla ilgili asılsız Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifi, Fransa meclisinde kabul edilmiş, 570 üyeli meclisteki oturuma yalnızca 45 milletvekili katılmıştı. 38 kişinin evet dediği tasarıya 7 hayır oyu gelmişti.
 
Daha sonra senatoda görüşülen teklif burada da  86 ya karşı 127 oyla kabul verirken, birçok üye de vekaleten oy kullanmıştı. 
 
Fransız Millet Meclisi ve Senatosu'nda oy çoğunluğuyla kabul gören yasa teklifi, Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle bu yıl 31 Ocak'ta 77 senatör ve 65 milletvekili tarafından Anayasa Konseyi gündemine taşınmıştı.
 
Yasayla 'Ermeni soykırımının' varlığını inkâr etmek suç haline gelirken inkar edenler 1 yıl hapis ve 45 bin Euro tazminat cezasıyla yargılanması öngörülüyordu.
 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..