Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '19

 
Kategori
Futbol
 

Fransa Galibiyeti - Dünya Kupası

Şenol Güneş Milli Takımın başına geldiğinden beri futbol takımımız üzerine koyarak ilerliyor. Son Dünya Şampiyonu Fransa’yı çok güzel bir oyunla 2-0 yenmeyi başardı. Şu an grupta lider durumdayız ve Avrupa Futbol Şampiyonasına gitme adına büyük avantaj sahibiyiz.

Yıllar sonra futbol takımımızı herkes zevk alarak izliyor ve tekrardan milli bir heyecan oluşmuş durumda. Belki de en önemlisi o heyecanın tekrardan gelmesi oldu. Bu oyun ve sonuçları görünce kayıp yıllarımıza üzülmemek elde değil. Terimin son geldiği dönem ve Lucescu’lu dönemde elimizdeki büyük potansiyellere rağmen her gün daha da geriye giden bir Milli Takım izlettiler bizlere. İçimizde bir yara olarak kaldı kayıp yıllar…

Mevcut kadromuz genç, istekli ve yetenekli oyunculardan oluşuyor. Bu jenerasyonu ben “Altın Jenerasyon” olarak adlandırıyor ve büyük bir heyecan duyuyorum. Takımdaki tüm isimler umut vaad eden birer yıldız adayı.

Ayrı bir parantez Şenol Hoca için açmak gerekiyor. Beşiktaş’ta çok güzel işler başardı fakat orada heyecanını yitirmiş görünüyordu. Milli Takıma gelmesi hocaya tekrar eski enerjisini yüklemiş hatta 2002 yılında yarım kalan hikayeyi bitirmeden bırakmam der gibi bir havası var. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için iyi işler başaracağını düşünmekle birlikte asıl iddiamızın 2022 Dünya Kupasında olacağını düşünüyorum. Yarım kalan 2002’deki hikaye bu jenerasyon ve Şenol hoca ile tamamlanacaktır. (2022 Dünya Kupası ilklerin kupası olacaktır. Mesela dünya kupası maçları ilk defa kışın oynanacak. Neden bizim içinde bir ilk olmasın)

*Dünya Kupası Şampiyonu olmamız sizce ne derece mümkün? Yorumlarınızı bekliyorum.

 

 
Toplam blog
: 7
: 462
Kayıt tarihi
: 21.05.13
 
 

Sosyal bilimci, Ziraat Yüksek Mühendisi ve ekonomistim. Araştırmayı seven, doğa meraklısı bir kiş..