Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '10

 
Kategori
Spor
 

Fransa'nın Dünya Kupası üzerindeki laneti!

Fransa'nın Dünya Kupası üzerindeki laneti!
 

Anelka ile teknik direktörü arasında gelişen olaylardan sonra kadro dışı bırakılması Dünya Kupası'na damgasını vurdu. Bu kuşkusuz Fransa üzerine play off maçında yapışmış İrlanda lanetinden başka bir şey değildir. Fransa bu turnuvananın en antipatik takımı olarak Güney Afrika'ya gelmekle kalmadı futbolsuzluğu, başarısızlığı ve skandallarıyla da tam bir dağılma yaşadı.

Anelka'nın kadro dışı kalmasını değerlendiren Ribery'nin açıklamaları tam bir itiraf niteliğindeydi.

Ribery, "bütün Fransız takımının büyük bir sıkıntı ve acı çektiğini" söylüyor. Fransa finaller öncesindeki son karşılaşmada uzatma dakikalarında Henry'nin eliyle düzelterek verdiği pasla golü bulmamış olsaydı; muhtemelen Domenech sekiz ay önce görevinden ayrılmış olacaktı; Anelka kendisine sonsuza kadar milli formayı kaybetmesine neden olan bu olayı yaşamayacak, Henry'nin başarılarla dolu kariyerine böyle bir kara leke sürülmeyecek, Fransa milli takımı oyuncularının değeri bu kadar düşmeyecekti.

Bu duygular eşliğinde Brezilya-Fildişi Sahili maçını izlemek üzere televizyonlarımız karşısına geçerken kuşkusuz bir başka Fransızın bu karşılaşmaya damgasını vuracağını bilemiyorduk.

Futbolun bu kadar göbeğinde yaşayan bir hakemin böylesine yanlış kararlar verebilmesi gerçekten çok ilginçti. Brezilyalı Fabiano bir kere değil iki defa eli, koluyla düzelterek bir gol bulurken, olayın farkında olduğunu gösteren hakem, belki de golü atan futbolcunun uyarılarına rağmen gol kararı vermekten geri kalmıyordu. Bir de Fabiano'nun eliyle-koluyla nasıl düzelttiğini uygulamalı olarak göstererek.

Yetmedi, Elano'nun ayağını kırmaya yeltenen futbolcunun hareketini görmezden geldiği gibi yerde kıvranan Brezilyalı futbolcunun acısına aldırmadan oyunu devam ettirdi. Turnuvanın en parlak oyuncularından biri belki de finallere veda etmek zorunda kaldı böylece.

Nerede FİFA'nın yıldız oyuncuyu koruyan anlayışı? Biz eminiz ki FİFA bu hakemi en az yarı final maçıyla ödüllendirir.

O da yetmedi; artık futbolcudan çok artistliği ile ön plana çıktığını bildiğimiz ve burada çok daha ağır sıfatlar kullanmaktan çekindiğimiz Keita'nın aldatmasıyla Kaka'yı da oyundan atma başarısını gösterdi.

Böylece Dunga bir maçta iki futbolcusunu birden kaybetmiş oldu.

Başrolde yine bir Fransız olması bizi çok rahatsız etti. Bir an önce takım halinde işlerinin tamamlanarak ülkelerine geri dönmelerini bekliyoruz.

Uzay Gökerman

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..