Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Fransa’nın kararına karşı STK’lar birleşti…

Fransa’nın kararına karşı STK’lar birleşti…
 

Devletler, o ülkede yaşayan insanların karakteristik özelliklerini gösteriyorlar diye düşünüyorum. İyi niyetli bir millet olmanın acısını, duyarsız olan milletlerin tepkileriyle birçok kere anlamış ve yaşamışızdır. Tarih tekerrürden ibarettir sözü de bu bağlamda çok doğru.

Bugün dostlarımın, birçoğunun katıldığı ve ortak basın açıklaması yaptıkları çok önemli bir konferansa katıldım ve STK’ların bir kez daha ne kadar önemli olduklarının farkına vardım; Tarım Federasyonu, İLESAM , Dost Yar, Dünya Yaşlılık Derneği ve Ekmek Üreticiler Birliği Federasyonu Önderliğinde 150 STK'nın bir araya geldiği etkisiz kınamalar ve demeçlerle değil, ekonomik ve siyasal alanda gerçekten Fransa'nın canını acıtacak kararların alınması gerektiğini düşünen açıklamalar yapıldı. STK’lar Muhataplarının aklın ve mantığın gereği olan bir tavır değişikliği göstermediği sürece birçok yaptırımın süreklilik kazanması gerekliliğini anlattılar.

Fransa Meclisi, "Ermeni Soykırımı"nın yapılmadığını söyleyenlere karşı cezai müeyyide uygulanmasını sağlayacak yasa teklifini kabul etmekle siyasal, kültürel ve akıl dışı bağnazlığı göstererek gerçek yüzünü sergilemiş oldu. Yasa’nın 577 üyeli bir Meclis'te sadece 37 milletvekilinin oylarıyla geçmiş olması, bu kararın Fransız halkına yüklediği tarihî sorumluluğu ortadan kaldırmaz. Fransa'nın fikir ve düşünce özgürlüğü ilkesinin doğup, dünyaya yayıldığı yer olduğunu, 1789'dan bu yana sürekli tekrarlayanların aslında ne kadar hastalıklı bir toplumsal yapının ve zihin çarpıklığının sahibi olduklarını böylelikle görmüş olduk.

Sayın, Ali Yüksel; Hakan Yüksel, Mehmet Nuri Parmaksız, Umut Çınar, Ercan Akpınar ve daha ismini sayamadığım bir çok akıl adamı bu konuda duyarlılık göstererek 150 STK ile beraber; Fransa'ya karşı millî politikamızın gereğini hakkıyla yerine getirmeliyiz; bu millî meselede bir ve beraber olarak Fransa başta olmak üzere bütün dünyaya gerekli mesajları vermeliyiz. Bu durum karşısında seyirci kalamayız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin toplanarak derhal şu karar tasarısını geçirmesi gerektiğinin elzem olduğunu düşünüyoruz:"- Fransa, 1830-1962 yılları arasında milyonlarca Cezayirli Müslümanı soykırıma tabi tutmuş olup insanlık suçu işlemiştir.-Ermeniler, 26 Şubat 1992'de, Dağlık Karabağ'da gerçekleştirdikleri Hocalı katliamında 613 çocuk, kadın ve erkekten oluşan Azerbaycan Türklerine yönelik hunharca bir toplu katliam gerçekleştirmiştir.

-Fransa, 1994'te Ruanda'da kabileleri birbirine düşürmüş, bu bağlamda Hutu kabilesini para ve silahla donatarak Tutsi kabilesine mensup 800.000 insanın ölümüne sebep olmuştur. Dolayısıyla katliam suçlusudur.

Türk Milleti bunları ve benzerlerini unuttu. Kardeşçe yaşamayı tercih etti. Pek çok Ermeni ve Süryani vatandaşımızın yaşadığı Diyarbakır'da hiç problemsiz mutlu yıllar geçirilirken ve bu günde durum böyleyken. Acımasızca alınan bu kararın akıl almazlığına bakın ve siz karar verin. “Fransa ve Ermenistan bu katliamları yapmamıştır diyenler, 1 yıla kadar hapis yatacak ve 45.000 Euro para cezası alacaktır."

İnsanlar kıskanmadan, başkalarını kışkırtmadan kardeşçe ve severek yaşamayı bilmeli.  Din, ırk, önem taşımamalı. İnsan sevgisi, saygısı daha önemli olmalı. Gezegende herkese yetecek kadar yer var.

Fakat mutsuz kapitalistler her zaman olduğu gibi yine kendi iç huzurları ve maddi zenginlikleri için etrafı karıştırmaya devam ediyorlar.

Unutmayalım. İki yumurta çarpışırsa, biri kırılırken öbürü de yara alır.

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..