Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Siyaset
 

Fransa'nın kurtuluş günü katliamı

Fransa'nın kurtuluş günü katliamı
 

Fransa'nın Cezayir katliamından


8 Mayıs 1945 yılında II. Dünya Savaşı sona ermiş, bu haber Avrupa’daki pek çok halkı olduğu gibi Cezayir halkını da sokaklara dökmüştü. Benzeri görülmemiş şenlikler düzenleyen halk, büyük coşkuya kapılmış ve yeşil beyaz renkli Cezayir bayrağı sokakları dolaşmaya başlamışlardı.

Aynı gün Almanları ülkelerinden kovan Fransız halkı da kendi ülkelerinde “bağımsızlık” şenlikleri düzenlemekteydi. Ancak kendi bağımsızlıklarını kutlayan Fransızlar, aynı beklentiyle sokaklara dökülen ve tamamen aynı zaferi kutlayan Cezayir halkına hem de o kara günlerden, kandan baruttan henüz çıkmışken, hem de Fransız askerleri ile omuz omuza çarpışmışken, yıllardır sömürdükleri Cezayir halkına, neyi reva gördüler?

“Uygarca” davranıp sivil halkın üzerine ateş açtılar!

Yıl 1945. Tüm dünya Nazi belasından kurtulduğuna seviniyor ama şenlik için yollara çıkan Cezayir halkı, sokaklarda koyunlar gibi kurban ediliyordu. Şenlik alanı kan gölüne dönmüştü.

Fransız kaynakları kem küm ederek 15 bin kişinin öldüğünü söylüyordu ama gerçek rakamlar ölü sayısının 45 bini bulduğunu gösteriyordu.

Aynı gün Fransız halkı Nazi zulmünden kurtulduğu için düğün bayram ederken, kendi askerleri bir başka halka kan kusturuyor ve tarihin en büyük sivil katliamlardan birisini gerçekleştiriyordı.

II. Dünya Savaşı bitmişti. Naziler teslim bayrağını çekmişti, lakin katliam devam ediyordu. Üstelikte öldürdükleri bu halkın içindeki seçtikleri askerler, Nazilere karşı Fransa saflarında, kendi askerleriyle birlikte omuz omuza, Fransa için savaşmışken…

Bugün bize 1915 yılında hiçbir dayanakları olmadan soykırım yaptığımızı itiraf ettirmek için kanunlar çıkartan Fransa’nın 1945’ deki bu katliamının hesabını kim soracak?

Mösyö Sarkozy geçen haftalardaki Cezayir gezisi sırasında, Fransa’nın geçmişte Cezayir’de yaptıkları hatırlatılınca, Mösyö “tarih, tarihçilere bırakılmalı” dedi. Fakat konu Türkiye olunca, Ermeni olaylarının siyasi olduğunu belirtiyor.

Fransızların, ülkemiz için bir dansöz misali kıvırtarak uyguladığı samimiyetsiz, gerçeklikten uzak politikalara kargalar gülüyor. Bu samimiyetsizliğe tüm Avrupa’da çanak tutuyor. Avrupa'nın özellikle bize karşı uyguladığı iki yüzlü politikaya kim dur diyecek!!

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..