Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Fransa Parlamentosu kendimizi deneme şansı verdi.

Fransa Parlamentosu kendimizi deneme şansı verdi.
 

Fransa parlamentosu bugun bir kez daha Ermeni soykırımını oyladı. Artık tarihçiler, siyasetçiler bile bu konuda ses çıkaramayacak, " Hayır soykırım yoktur! bu konu 100 yıla yakın bir zamandır, Fransa`nın kışkırtması ile isyan çıkaran, Toprak ve tazminat isteyen Ermenilerin lobilerinin sonucudur " diyemeyecek.

Ermeni soykırım meselesini bir de ben anlatmayacağım. Bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip değilim. Bilenler bize anlatiyorlar ancak, bizi bize anlatmak bana cok saçma geliyor. Tarihte yaşanan olayları tarihçiler belgeleri ile anlatacak ve Devletimiz de, siyasetçileri, elçilikleri, oluşturduğu yeni lobileri aracılığı ile dünya kamuoyunu ikna etmeyi üstlenecek.Tabi ikna etmeyi becerebilirse. Cok..cok gec kalinmasina ragmen ` zararin neresinden donulse kardir` diye dusunerek hareket etmek gerekiyor. Bu saatten sonra, bu konuda caba sarfetmek, yakin zamanda onumuze gelecek olan Lozan`in sorgulanmasinin onune gecer belki. Boyle bir sey olabilir mi denmesin, kesinlikle olur, olacak. Bundan 5-10 yil once, Fransa parlamentosunda boyle bir oylama yapilarak kabul goreceginin hic birimizin aklina geldigini sanmiyorum.

Bati ulkelerinin bir cogunun hesabi artik belli oldu diye dusunuyorum. Sorun Lozan da son seklini alan Turkiye Cumhuriyetini parcalamak ve kucultmek. Belki yok etmek degil ama kesinlikle kucultmek. Bunu Sevr ile denediler, basaramadilar, ama akillarindan cikmadigi icin gundemlerinden de dusurmediler ( tabi o arada biz gaflet icindeydik). Simdilerde gunumuz kosullarina gore yeniden ortaya getirilen konu, bir sure sonra, "Lozan` da yanlislik oldu aslinda o haritada Ermenistan, Kurdistan da vardi" diyecekler. Diyecekler degil, diyorlar zaten. Cok acik olmasa da bunlar konusulan, yazilip cizilerek kulagimiza gelen seyler.

Fransa parlametosundan cikan bu karar, belki tek basina ve bugun icin cok bir sey ifade etmeyebilir, zarar acisindan, prestij kaybindan baska bir sey de degildir.. Ama ya gerisi gelirse? Getirmeye cesaret ederlerse?... O nedenle diyorum ki; Bugunden itibaren elimizden ne gelirse yapmaliyiz.

Bence bu karar bizim icin, bizi kendimize getirmek icin hayirli bir karar olmustur. Turkiye simdi bir seyler yapacak, yapmali. Kamuoyounun yani sira, hatta cok daha onemlisi hukumetin ne yapacagini, is adamlarin ne yapacagini hep birlikte gorecegiz..Birlik olunmasi gereken en onemli zamanlardan birisindeyiz, bakalim ne olacak?..bu bir prova!.:-) Simdi gorecegiz bakalim, ne kadar birlik beraberlik icindeyiz? Devlet, ulus olarak ne kadar gucumuz var? yaptirimiz nedir? Dilerim siyaset, para-pul, zarar-ziyan hesabi yapilmadan, herkes bir tarafa cekmeden, top yekun sorumluluklarimizi yerine getirebiliriz. Bu basarilirsa kendimize guvenimiz gelir ve gelecekde Turkiye Cumhuriyeti uzerinde hesap yapanlari, durdurma potasina getirme sansimiz oldugunu dusunuyorum.

Evet bu karari, bugunden itibaren protesto etmeliyiz.. Hem de derin bir sessizlik ve buyuk bir olgunlukla yapmaliyiz bunu. Yuruyusler, gosteriler yapmadan ... bayrak, dukkan, esya yakmadan, ulkemizde yasayan, yasamayi secmis hic bir Ermeni , Fransiz insanina en kucuk bir zarar vermeden, kimseyi geri gondermeyi dusunmeden, misilleme sanilan yasalar cikarmaya calismadan yapmaliyiz. Bunlarin hepsi hem insani acidan yanlis olur, hem de bumerang gibi buyuk zararlar olarak bize doner.

Bence Sivil toplum orgutleri, artik bir zahmet biraz calismalilar, medya mensuplarina cok fazla is dusuyor.

Fransa`nin Turkiye`de Kac kalem mali varsa halka duyurularak, ezberletilerek alinmamasi saglanmali. Insanlar gizli gizli Fransiz mali tuketmemeli. Ticaretle ugrasan Ve Fransiz mali satan is adami, esnaf, mallar elimde kaldi, zarar ediyorum, batiyorum naralari atmamali. Unutulmasin ki yarin cok daha kotu gunler onlari bekliyor olabilir. Bu gunler o gunlerin onune gecmek icin bir tedbirdir..

Hukumete gelince; Fransa ile ekonomik alanda ne kadar anlasmamiz varsa, gerekirse tazminat odeyerek iptal edilmeli. Bunlar askeri alanda (silah ucak alimi, yapimi), kamu alanin da, baraj ihalelerin de, bizim bilmedigimiz her ne varsa, her alanda uygulanmali.

Fransa ekonomisinin % 1.5 gunu Turkiye ile olan ihracati, yatirimlari olusturmaktadir. Turkiye` nin ekonomik alanda ki protestosu Fransa ekonomisini elbet de cokertmeyecektir ancak yaptiginin yanina kar kalmayacagini anlayacaktir. Turkiye olarak kararliligimizi, butunlugumuzu, gucumuzu, Turkiye`yi koseye sikistirmayi planlayan butun ulkelere gosterme firsati bulmus olup, AB yolunda elimizi guclendirecek, prestijimizi geri kazanacagiz. Belki ileri bir tarihte de, Fransa Parlamentosu iyi ki boyle bir karar almis diyecegiz.Dilerim basarili oluruz. Haydi gorev basina!

Not: Resim, Özgür Haber Fotoğraf Galerisi`nden alinmistir.

 
Toplam blog
: 14
: 1620
Kayıt tarihi
: 30.08.06
 
 

İzmir'de doğdum. Halkla İlişkiler mezunuyum. Felsefe, Psikoloji, ülke ve dunya siyaseti ilgi alanlar..