Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '06

 
Kategori
Futbol
 

Fransız lejyonerleri

Fransız lejyonerleri
 

Fransa bu Dünya Kupasında kötü başladığı isviçre maçıyla yine 2002 Dünya Kupasındaki başarısızlıklarını tekrarlayacak gözüküyordu, ama kısa sürede toparlanarak ve Zidane maçlara ağırlığını koyarak, milli takımda "bu son maçı"denilerek Zidane la birlikte son final maçına kadar geldiler.Defans kurgularındaki sağlam ve birebir adam adama oynamaları, ceza sahası önüne rakip geldiğinde topla kale arasına girerek, ayrıca yan toplarda da hatasız oynarak Portekize fırsat vermediler.Sadece Bartes gögsünden sektirdiği top hariç, Portekizin belkide en önemli gol pozisyonu buydu.. Portekiz ise bütün gücünü kıllanmasına rağmen hiç gereği olmayan bir penaltı ile golü yedi. Kaleci Ricardo penaltıda yine öbür maçta kurtardığı penatılar gibi topun gideceği köşeyi bildi ve hamlesini yaptı ama topu kurtaramadı.Bu dünya kupasında yıldızı parlayan kalecilerden biri oldu.Figo,Deco,Ronaldo Fransa karşısında istenilen etkili oyunlarını oynayamadı.Maçın sonlarına doğru özellikle Figo nun yorulması forvette etkisiz kalmalarına neden oldu.Yanlız ilk yarıda kornerden gelen topta rakibin Ronaldo ya elle teması penaltı kokuyordu, ama hakem pozisyonu es geçti..Bu kupada hakem hataları bence bir hayli fazlaydı ve bazı maçların neticelerine etki ettmiştir..

Fransa finalde İtalya ile şampiyonluk mücadelesi verecek, İtalya biraz daha ağır basıyor.Her iki takımda tecrübeli, defans anlayışları sağlam, forvetlerde ise İtalya biraz daha ağır basıyor. Ama maçın kaderini Bartes ve Bufon un yapacağı kurtarışlar belirliyecek kanısındayım.

Maç büyük olasılıkla uzatmalara gider, penaltılara kalırsada İtalya kalecisi Bufon un penaltı performansınıda görmüş oluruz.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..