Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '11

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Fransız Vogue’un ayıbı: Pedofili

Fransız Vogue’un ayıbı: Pedofili
 

Thylane Lena-Rose Blondeau


Harika bir beden dili, çekici bakışlar, dişi pozlar, iddialı makyajlar, mücevherler, leopar desenler… Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Peki söz konusu 10 yaşındaki bir model ise??

Fransız Vogue objektiflerinin karşısında bu sefer Fransız futbolcu Patrick Blondeau ile oyuncu ve TV sunucusu Veronika Loubry‘nin kızı olan 10 yaşındaki Thylane Lena-Rose Blondeau var. Tüm dünya bu haberle çalkalanıyor. Yıllardır tartışmalarla süregelen bu konudaki son olay! Daha önce de 1996 doğumlu Hailee Steinfeld ile 13 yaşındaki Elle Funning’in ünlü markalara kadınsı çekimler epey eleştirilmişti.

İyi de çocukları boyundan büyük işlerle, şekillerle modaya kurban etmenin ne anlamı var? Getirisi götürüsünden fazla mı? Buna değer mi? Peki bu çocukların ruh sağlığı ne olacak??

Tabii ki de dünya buna tepkisiz kalmayacak!

Amerika Psikoloji Derneği’nin Kadın Programları Bölümü’nün Başkan Yardımcısı Psikolog Shari Miles Cohen; “Çocukların bu kadar hızlı büyümesini istemiyoruz.” diyerek, çocukların fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyolojik gelişimlerinin bilimsel olarak belirlenmiş yaşlarda gerçeklemesi gerektiğini de sözlerine ekledi..

Uzmanlar, bu yaşta küçük bir kız çocuğunun yetişkin bir kadın gibi poz vermesinin onun ruh sağlığını olumsuz etkileyeceğini belirterek “Küçücük bir kız çocuğunun seksileştirilmesi hastalıklı bir davranış” dedi.

Dernekler, Thylane Lena-Rose Blondeau‘ya bu şekilde poz verdirip yayınlayan Vogue dergisinin yöneticilerinin de yargılanması gerektiğini savundu.

Umarım gerekli ceza gerekli kişileri bulur ve Çocuk İstismarının önüne geçilir!

 
Toplam blog
: 10
: 5329
Kayıt tarihi
: 23.07.11
 
 

Şahsen ben (bir moda tasarımcısı olarak) ; 'Moda'yı bilinçli tüketen bir toplum istiyorum!  ..