Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Fransızlar meclisi

Fransızlar meclisi
 

Fransızlar Meclisi


Şu blog'a bir şeyler yazmaya heveslendiğimde özellikle bir iki konunun dışına çıkmamam gerektiğini ve her konuya maydanoz olmanın  çok bilmişlik olacağını düşünüyordum. Özellikle Siyaset ve siyasilerle hiç işim olmaz, yeterince köşe yazarı var,  bu işe onlar yeterince bakıyor diye düşünmüştüm.

Ancak bu son Fransa Meclisi soykırım yasası kararı ve bizimkilerin ilaç katılım paylarına ilşkin yasaya kendi maaş zamlarını  ilaveleri üzerine bir iki kelime etmeden duramayacağım anlaşılan.

Çanakkaleye zamanın en yüksek deniz gücü ile saldıran,tokadı yeyince geri çekilen Fransız donanması, Güney doğoğu Anadoluyu işgal etmeye başladı şavaşı biz yenik bitirince. O halde bile sadece işgal ettiği bölge halkının drencine yenilerek gene defolup gitti yöreden, Anadoludan, topraklarımızdan. Kentlerimize gazi, kahraman ve şanlı ünvanlarını hediye ederek.

Bu tarihsel kuyruk acısı ve gelişen, güçlenen Türk halkına karşı uluslararası her türlü ilişkide düşmanca tavırlarını anlamak mümkün. Türk halkının tarihini karalamak, onurunu kırmaya çalışmak Fransanın Avrupa birliği tutumundan da belli idi zaten.....Yadırgamıyorum da !

Peki;  Bizim halk meclisimizdeki  fransızların kendi halkına karşı oluşturdukları birleşik cephe kazığına, nasıl bir kılıf bulup tesselli olacağız.

Milletvekilleri yılda 100 düğüne gider ve her düğüne bir altın takar  hesabı ile durumu izah eden Bakan bu cümle ile oy avcılığı yapan milletvekilleri için altın parasını sizin ödemeni gerekiyor derse tatmin olurmuyuz .Öyle ya her çağrıldığı düğünde 200-300 kişini elini sıkacak  ya geçmiş oylarının ya da gelecek seçimde ihtiyacı olan oyların yalakalığını yapacak hesabıda biz ödeyeceğiz doğal olarak.Neye su koyuveriyoruzki.

Bu milletvekilliği bu kadar zor ve de  masraflı bir yaşamı zorunlu kılıyorsa ,neden millet işini gücünü bırakıp üzerine de önemli meblağlar harcayarak bu el kaldır ,el indir işine koşuyorlar.Saf bir millet sevgisi her halde,  bizim gibi sıradan millet sevgisi olmayanların  kavrayamayacağı ı bir iş anlaşılan.

Sayın Bakan o düğünlere meraklı kendi halkına fransız vekillere ve sizin açıklamanıza sadece şunu söyleyebilirim!!

El'in altınıyla düğüne gidilmez.

Saygılar.

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..