Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Freelance Çalışanların Başarısız Olma Sebepleri

Freelance Çalışanların Başarısız Olma Sebepleri
 

Ülkemizde yeni diyebileceğimiz bir çalışma metodu olan freelance yani mekandan bağımsız çalışma yöntemi hakkında azda olsa bilginiz vardır. Freelance çalışmak özellikle teknolojinin gelişmesi ile daha mümkün hale geldi. Bir yandan gezerek bir yandan PC ve internetinizi yanınızda götürerek internetin olduğu her yerde çalışmanız mümkün. Mekandan bağımsız çalışma modeli de dediğimiz bu yöntem elbette her sektöre uygulanmaz. Özellikle ülkemizde bu işi bir gerçek iş olarak değilde bir ek gelir yöntemi olarak gören kitle az denilmeyecek kadar çoktur. Bu yazımda sizlere freelance çalışma konusunda başarısızlık nedenlerini anlatacağım. Konu olan noktaları değerlendirerek sizde mevcut işiniz üzerinden güncellemeler yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Şimdi başlıklar halinde kısaca açıklamaya başlayalım.

 

Müşteri Kitlesini İyi Tanımamak

 

Büyük firmalar veya kişisel çalışmalar olsun bana göre sorun tümünde aynıdır. Hedef kitle tanıma sıkıntısı nedeniyle binlerce lira çöpe gidebilir. Hedef kitle tanımı yaparken oldukça detaylı davranılmalıdır. Bir konu hakkında hizmet veriyor iseniz hedef kitleniz sadece o konuya ihtiyaç duyanlar olmamalıdır. Bu kitle müşteri adayıdır elbette ama hedef kitle daha detaycı olmalıdır. Detaydan kastım ise açık şekilde müşteri kitlenizin psikolojik ve fizyolojik durumunu iyi analiz etmelisiniz. Hatta yeri geldiğinde müşteriniz "Beni benden iyi tanıyorsunuz..." demeli. İşte bunu başarabilirseniz gerçek müşteri kitlesini iyi tanımış ve tanımlamış olacaksınız.

 

Freelance Çalışıyorsanız Pasif Geliri Unutmayın

Bir freelance olarak danışan olabilir veya bir eğitimci olabilirsiniz. Buna benzer pek çok kişi zaman karşılığı ücret ister. Elbette bu yapılan ilk bakışta doğru olabilir. Ancak dikkatli baktığımız zaman kazancın kısıtlı yani verdiğiniz zaman kadar olduğunu göreceksiniz. Peki ne yapmalı? diyebilirsiniz. Çözüm ise pasif kazanç yöntemlerini değerlendirmektir. Örneğin bir e-kitap veya video eğitimi ile destek hizmeti verebilirsiniz. Hatta buna en iyi örnek E-Kitap Kazançları Rehberi verilebilir. Buna benzer bir çok işi ve pasif gelir yöntemini kendi işinize göre üretmeniz mümkün. Unutmayın freelance olmak çalışmamak değil aksine çok çalışmaktır. Tek fark ise yaşayarak çalışmaktır. Yani yaşamak için çalışmak, çalışmak için yaşamak değildir.

 

Küçük Dağlarım Yarattım Havasında Davranmak

Çoğu eğitimci veya danışmanlar kendilerini bulunmaz Hint kumaşı gibi göstermeyi sever. Elbette işinin ehli olanlar yok değil. Ancak bu tür tutum oldukça yanlıştır. Elbette alınan eğitimler, kurslar veya seminerler danışmanın kendi gelişimi için iyi bir şeydir. Bu aslında tamamen danışmanın işine verdiği önemi gözler önüne serer. Gerçek bir danışan ise danışmanın aldığı veya verdiği seminerlerden çok kendisine ne katacağını görmek ister. Ayaklarını yere basarak mantıklı şekilde bir danışana neler yapabileceğinizi göstermek size belki binlerce danışan kazandıracaktır. Bu nedenle karşınızdaki kişininde en az sizin kadar bilgili ve ilgili olduğunu unutmadan bir hizmet sunmalısınız.

 

Sosyal Medyayı Doğru Kullanmama

Sosyal medya hesapları kabarık binlerce danışman görebilirsiniz. Her anını paylaşan ilgili veya ilgisiz bir çok takipçisi olan bir çok freelance çalışan mevcut. Peki bu doğru bir yöntem mi? Elbette sosyal medyada aktif olmak yani en azından üç günde bir yararlı paylaşım sumak iyi bir yol ancak yeterli değil. Sonuç itibari ile siz bir işi yapıyorsanız binlerce işe yaramayan takipçi kitlesinden ziyade 500 -1000 ilgili bir takipçi kitlesi daha iyidir. Bu zaten kalitenize göre zamanla artacaktır. Demek istediğim sosyal medya paylaşımları yapmak için değerli zamanınızı harcamayın. Size uygun olan bir platform bulun ve ücretli bir reklam ile kaliteli bir yapın. Böylece ilgili ve size kazanç sağlayacak müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz.

 

İnternet Nimetlerini Değerlendirememek

Teknoloji gelişti ve herkesin cebinde bir bilgisayar oldu değil mi? Peki bu imkanı ne kadar değerlendiriyorsunuz? İnternette ücretli veya ücretsiz bir çok hizmet aracı bulabilirsiniz. En basit örneği kendinize ait bir dijital ürün oluşturabilirsiniz. Bu ürünü bir platforma yükler ve dünya pazarına sunabilirsiniz. Bu şekilde 7 X 24 otomatik şekilde kazanç elde edebilirsiniz. Bununla beraber gerek yazışma uygulamaları olsun gerek görüntülü görüşme uygulamaları olsun bunlar sayesinde her an her yerden hizmet verebilirsiniz. Ödemelerinizi yine internet yolu ile almanız bile mümkün. Ödeme almak işin en kolay kısmı hatta. Kısaca elinizin altındaki fırsatları kazanca çevirmeyi görmeli ve onlar sayesinde freelance işinize katkı sağlayabilir, geliştirebilirsiniz. Bu yazımda sizlere kısaca freelance çalışanların başarısızlık nedenleri hakkında bilgi verdim. Son olarak Freelance destek eğitimi ile sizin de online işinizi kurabileceğinizi hatırlatmak isterim. Ayrıca beni sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 4
: 129
Kayıt tarihi
: 27.04.18
 
 

90'lı yıllarda PC ile tanıştı. Sonrasında ise zamanla teknoloji merakı aldı gitti... Wordpress we..