Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '09

 
Kategori
Mizah
 

Frikik vermeden araçtan inmenin yolları

Frikik vermeden araçtan inmenin yolları
 

frikik


Etek giyen çoğu kadınların şikâyetidir; araçtan inerken eteğinin açılması, iç çamaşırının görülmesi. Kadınlar ne kadar dikkatli olurlarsa olsun frikik vermekten kurtulamazlar. Ama bazı kadınların da hoşuna gider bu durum. Konumuz bu kadınlar değil tabiî ki. Şimdi! “Frikik vermeden otomobilden nasıl inilir?” Onu anlatacağım.

Kendi sürdüğünüz otomobil olabilir ya da arka koltukta oturduğunuz bir taksi olabilir. Kendiniz zaten araba sürerken daha rahat pedallara basabilmek için giydiğiniz yırtmaçlı eteğinizi haklı olarak sonuna kadar sıyırıyorsunuz. Zaten aracınızda sizden başka kimse yok. Bu durum size rahatlık verir. Ancak yoğun trafikte yanınızda sizden daha yüksek konumda bulunan minibüs, kamyonet gibi araçlar var ise posizyonu sizden daha iyi görenler olacak ve dikkatli bakışlardan kendinizi kurtaramayacaksınız. Sizi bu durumdan kurtaracak bir ayrıntı verebilirim. Bu bakışlardan rahatsız oluyorsanız bacaklarınızın üzerine hafif bir eşarp serebilirsiniz. Gelelim asıl konuya.<ımg height="177" alt="" src="http://ayhandemiral.com/wp-content/uploads/frikik.jpg" width="143">

Şoför koltuğunda iseniz şu şekilde inmeniz gerekir. Hemen kapıyı sonu kadar açmayın. Sol elinizle kapıyı sadece sol bacağınızı dışarıya atacak kadar aralayın. Sonra sol bacağınızı yere bastıktan sonra sol elinizle kapıdan destek alarak kalçanızı kaldırıp, bir yandan kapıyı yavaşça aralayarak sağ elinizle direksiyonun üst kısmına tutup sağ bacağını kaldırıp 90 derece sola dönerek ayağınızı yere basın. Bu arada sol elinizi kapıdan ayırıp, sağ elinizle kapının üst kısmından destek alın ve gönül rahatlığı ile araçtan inmemin mutluluğunu yaşayın. Bu şekilde asla frikik verme şansınız yok!

Eğer arka koltukta iseniz işiniz biraz daha zor. Şoför koltuğundan indiğiniz gibi rahat inemezsiniz. Çünki arka kapılar daha dar ve koltuklar daha alçaktır. Peki, nasıl inecekseniz? Bunun için 3 yöntem var;

1- Yanınızda büyükçe bir çanta ya da pardösü, manto gibi şeyler varsa, bunlardan faydalanabilirsiniz: Önce kapıyı açın. Sonra bacaklarınızı üzerine çanta ya da mantonuzu koyup kamufle edin. Sol elinizle ön koltuğun başlığından destek alırken sağ elinizdeki kamuflajla birlikte bacaklarınızı hafifçe yukarı kaldırıp 90 derece sağa çevirin ve her iki ayağınızı yere basın. Sonra sol elinizi kapının üzerine koyup destek alarak doğrulun.

2- Bu yöntem yanınızda çanta vs. yoksa uygulanacak bir yöntemdir. Ancak beceri ve kol kası ister. Kapıyı açın. Sol elinizle ön koltuğun başlığını tutun. Sağ elinizi oturduğunuz koltuğun sağ tarafındaki tekerleğin yükseltisi olan plastik kısma dayayın. Sağ elinizden kuvvet alarak ve başınızı eğerek doğrulun. Şimdi yarı dik durumdasınız. Hafifçe sağa dönerek sol bacağınızı dışarıya atarken sol elinizi koltuktan çekip kapının koluna dayayıp sağ bacağınızı dışarı atın. Biraz zor oldu ama oldu değil mi.

3- Son yöntem en pratik ve en güvenli yöntem: Ama bunun için büyükçe bir çengelli iğne lazım. Çantanızda yer de kaplamaz. Cüzdanınız da bile taşıyabilirsiniz. Çengelli iğneden nasıl faydalanacaksınız? Anlatayım: Araç durmadan önce hazırlık yapın. Eteğiniz yırtmaçsız ise ön tarafın içinden çengelli iğneyi geçirip arka kısmın iç tarafına geçirin. Yırtmaç eteğin ön tarafında ise eteğinizi azıcık sağa ya da sola çekiştirin. Bunun için kalçalarınızı hafifçe kaldırmanız yeterli olacaktır. Yırtmacın iki uç kısmının iç tarafından çengelli iğneyi geçirin, arka kısmının iç tarafı ile teyelleyin. Artık eteğiniz bermuda ya da şort şeklini almış oldu. Şimdi iç çamaşırınız görünmeden, frikik vermeden rahatça inebilirsiniz. Yok, ben bunlarla uğraşamam diyorsanız ya pantolon, uzun etek giyin ya da belediye otobüsüne, metrobüse binin. En garantili yöntem bu!

“Kadınların her türlü taciz edilmediği bir dünya özlemi ile…”
http://www.ayhandemiral.com/

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..