Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '16

 
Kategori
Haber
 

Fuar Onur Konuğu Yurttaş: " Mücadelemiz, Kitap Kitap Sürecek Herkes Bilsin!"

Fuar Onur Konuğu Yurttaş: " Mücadelemiz, Kitap Kitap Sürecek Herkes Bilsin!"
 

 

 

 

ÜNLÜ FİLM YAPIMCISI SENARİST VURAL TUMBAR, SENARYOLAŞTIRDIĞI  "GÜLÜN  DİKENİ" KİTABININ YAZARI SARA GÜL TURAN ÖZPAK İLE

         21. İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda açıldı. Kitap dostları, 24 Nisan Pazar akşamına kadar açık olan fuarda ünlü yazarlarla bir araya gelme şansı bulacak. Bu yıl 400 yayınevinin katılımıyla gerçekleşen fuarda 150 kültür etkinliği yer alıyor. Fuarın bu yılki onur konuğu ise İzmirli şair-yazar Hüseyin Yurttaş..

         Dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, İsmail Saymaz, Ataol Behramoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Murathan Mungan, Büşra Yılmaz, Erdil Yaşaroğlu, Ayşe Kulin, Muzaffer İzgü, Ahmet Telli, Banu Avar, Üstün Dökmen, Fehim Taştekin, Selçuk Erdem, Azra Kohen, Enver Aysever, Mustafa Armağan, Pelin Çift, Eren Erdem, Mavisel Yener, Aret Vartanyan, OT Dergisi ve Uykusuz Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşacak.

         Başkan Kocaoğlu, “Kitap okuyacağız,  okutacağız.  Daha da bilinçleneceğiz.  Bildikçe inanacağız,  inandıkça mücadele edeceğiz.  Mutlaka ve mutlaka başarılı olacağız" dedi.

         Hüseyin Yurttaş, “Mücadelemiz kitap kitap sürecek, susmayacağız.  Aydınlık yaymaya devam edeceğiz.  Sözde,  yazıda,  heykelde,  resimde sanatın o dev aynasına yansıtacaklarımız yolumuzu aydınlatacaktır.  Biz bu yoldan dönmeyeceğiz.  Bunu herkes bilsin” dedi.

         Fuardayız. Geziyoruz. Aynı zamanda Blog yazarı olan Sara Gül Turan ile karşılaştık stantlarda. “Gülün Dikeni” isimli kitabının başında kitap imzalıyordu. Kitabının ön sözünde diyor ki: “Bu kitabı, yaşama devam etmek için yazmış. İntikam almak için değil” diyor

         Almanya’nın adalet mekanizması ve cezaevlerini, hayatında bu güne kadar yaşanmasına ihtimal vermediğimiz olayları anlatıyor kitapta.

         Günümüz Türkiye’sinde  kadın hakları, kadına şiddet, kimi yerlerde 2, 3 ncü sınıf vatandaş olarak TV haberlerinde gazetelerde görüyoruz.

         Avrupa’nın beşiği Almanya’da bile kadınlar eşit  değil mi Acaba? Bu kitap, Almanya’da,  önce yasaklandı, sonra sansüre uğradı.  Ama 1 milyon satılmasına rağmen engel olunamadı. Türkiye’de 800 bin sattı. Ve de 20 yıl sonra da 776. Baskısı yapıldı

         Sara Hanım, Alman cevaevinde suçsuz yere 1 buçuk yıl yatmış. Sopnra beraat etmiş ama, ruhunda bıraktığı acıları unutamamış hala.Birkaç dil bilen, hosteslikle dünyayı dolaşan, ödüllü kitap yazarı Sara Turan, Alman hapishanelerindeki yaşadığı işkence seanslarını unutamıyor

        Tam bu sırada yanımıza bu kitabı senaryo haline getiren Vural Tumbar geldi. Senarist ve film yapımcısı olan Tumbar, “Kitaptra anlatılanlar, feci sahneler. Aynısını aktaracağız filmimize. “Geceyarısı Ekspresi” nin sahneleri, esas Almanya’da yaşandı ve yaşatıldı. Bu haksızlığa da vurgu yapacağız” diyor..

21.KİTAP FUARININ ONUR KONUĞU HÜSEYİN YURTTAŞ VE ONUR KONUĞU PLAKETİ TÖRENİ

 

TALAT TURHAN. 92 YAŞINDA VE HALA YAZIYOR.

FUARA İLGİ BÜYÜKTÜ.

FUARIN ONUR KONUĞU YURTTAŞ VE BAŞKAN KOCAOĞLU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..