Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '16

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Fuar ve Organizasyonlara alıştık galiba

Fuar ve Organizasyonlara alıştık galiba
 

Son zamanlarda fuar ve tanıtım günleri adıyla bazı organizasyonlar hayatımıza iyice girmeye başladı. Adıyaman bu konuda gün geçtikçe ilerleme kaydetmektedir. Ortaya çıkan mal ve mamullerin, pazar bulma, müşteri memnuniyetini anında görmek amacıyla, değişen ve değişirken de gelişen bazı sektörlerde, rekabet ortamının ortaya çıkmasına, kaliteli malların nihaî tüketiciyle buluşmasına vesile olmuşlardır, organize edilen fuarlar ve tanıtım günleri. İlimizde, son 10 yıldır bu konuda hayli ilerlemeler kaydedildi.

Gerek Valiliğin, gerek Belediyenin, gerek ATSO ve gerekse diğer paydaş kurumların ve kişilerin katkı, destek ve girişimleri sonucunda,  yeniliklere paralel olarak geliştirilen, üreticilerin mal ve mamullerini müşterileriyle buluşturma mekânlarında düzenlenen organizasyonlarla önemli bir açığı gidererek, yeni bir kültürün de ( fuarcılık) oluşmasına vesile olmuşlardır.

Henüz fuar ve tanıtım günleriyle tanışmakta olan Adıyaman, paydaş kurumlar ve organizasyonu yapan Medya Trend Fuarcılık ve Organizasyon, onlarca tanıtıma ihtiyacı olan değerlerimizden sadece bir kaçı için ileri hamleler yapmışlardır. Rekabetçi bir kültürle, hem üreticilerin ürettikleri takip edilebiliyor, hem de ileri dönük bir takım süreçlerin sürekliliği sağlanmaya çalışılıyor.

Profesyonel anlamda yapılan fuar ve tanıtım günleriyle, Adıyaman’ın tarihi, turistik, inanç, gıda, tarım, sanat, kültürel değerlerimizin dışarıya açılmasına, kabuğunu kırıp, kendini ifade etmesine ve artık farklı bir kimlikle anılmasına vesile olmuştur.

Bu konuda kime sorarsanız sorun, herkes bir şekilde memnun olmuştur, istifade edebilme yoluna gitmişlerdir. Bir kez daha anladık ki fuarlar ve tanıtım günlerinin düzenlenmesi, artık insanların vazgeçilmezleri arasındadır.

Bir kaç dostumuzla beraber düzenlenmiş olan fuar alanına gittiğimizde, insanların fuara olan ilgisini gördüğümüzde, son derece memnun olduk. Ailelerin çocuklarıyla beraber, uzak olmasına rağmen, fuara katılmaları, mekânların o kadar uzak olmasının bir eksisinin olmadığını gösterdi bize. Belki herkes arabasıyla gelmiş olduğundan, otopark sorun oluşmuşsa da bunu kolluk kuvvetlerimizde pekâlâ halletmiş görüntüsü vardı. Her yapılan organizasyonlar, sürekli eksikliklerin neler olduğunun görülmesi açısından, her zaman önem arz etmişlerdir.

Yapılan her fuar organizasyonu neye yönelik olursa olsun, muhakkak insanları ilgisini çekecektir. Tarihi, turistik, inanç, gıda, tarım, sanat, kültürel değerlere yönelik olan her fuarda, üretenler ile tüketenler her zaman bir araya gelebilmektedir.

Organizeyi yapan ekip sağlam olunca, organizasyona destek verenler samimi olunca, organizasyona gelenler gerçek olunca; geleceğe yönelik ciddi bir kültür ve bilinç oluşacak demektir.

Aslında organizasyondan çok, biraz da organize olmak/olabilmek, büyük bir önem kazanmaktadır.

Fuarcılık konusunda böylesi ilerlemeler görmek, görebilmek,  ciddi bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktığına şahit olmak, bizleri ilerleyen yıllarda yapılacak olan fuar tanıtım günleri ve organizasyonlar için ümitlendirmektedir.

Daha birkaç önce sona eren Gıda ve Tarım fuarı hakkında böylesi temennilerde bulunmak, bize yakın zamanda yapılması düşünülen kitap tanıtım günleri ve il dışındaki tanıtım organizasyonları için güven vermektedir.

Adıyaman’ın böylesi bir valisi ve ekibi ile organizasyonu yapan Medya Trend Fuarcılık ve Organizasyon gibi organizatörler olduğu sürece, üretici-tüketici arasındaki köprüler daha sağlam ve kaliteli olacağı, katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

Bu vesileyle her zaman sitem ve şikâyette bulunduğumuz; “Adıyaman gelişmiyor, değişmiyor, tanınmıyor, tanıtılmıyor!!” ikileminden de kurtuluruz inşallah.

Bu bağlamda, Adıyaman’ın tanıtımına yönelik hangi organizasyon olursa olsun, düzenleyenlere, katılanlara ve emeği geçenleri, emeği geçeceklere teşekkür ediyorum.

 

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..