- Kategori
- Türk Mutfağı
- Okunma Sayısı
- 916
Fuat Gencal'ın şifalı yemek tarifleri

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI
YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI
Malzemeler
1 orta boy karnabahar
1/2 demet dereotu
3 diş sarmısak
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, nane kırmızıbiber pulbiber
Yapılışı
Karnabaharımızı kalın dallarından kesip çiçek çiçek ayıralım. Çok az bir su ile haşlayalım. Haşladığımız karnabaharları geniş bir servis tabağına alalım.(tenceremizde kalan haşlama suyunu üzerine dökelim) Ezilmiş sarmısaklarımızı yoğurdumuzla karıştıralım. Karnabaharların üzerine gezdirelim. İnce doğranmış dereotunu ve sıvı yağda kızdırdığımız az nane ve kırmızı pul biberimizide döküp afiyetle yiyelim. (Çok az kalan brokileride karnabaharla haşlayıp birlikte yedik.)
YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASININ ŞİFASI
01. Vücudumuzu güçlendirir.
02. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
03. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler.
04. Cinsel gücü ve isteği arttırır.
05. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır.
06. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır.
07. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
