Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Fuhuşa karşı olanlar 12 yaşındaki kız 60’ındaki adamla evlenebilir diyorlar ama bu da bir nevi fuhuş

Fuhuşa karşı olanlar 12 yaşındaki kız 60’ındaki adamla evlenebilir diyorlar ama bu da bir nevi fuhuş
 

Hatta daha kötü. Çocuk istismarı. Allahtan bunu dillendiren İslam’ın resmi ideolojisi yani ulema takımı değil. Belli bazı çevreler ve kişiler kendi düşünceleri gibi ileri sürüyorlar. İfade hürriyeti kapsamında bireysel çıkış olarak değerlendirebiliriz. Yani dine mal edilemez.

Daha önemli değişik konu ise şu: Dindar kesimden bazıları sanki kadın erkek konusunda daha özgürlükçü. Bazı laikler ise daha tutucu sanki. Yaş farkı diyorsun, ooooo! Noldu? 20 yaşındaki kızla 40 yaşındaki erkek gezer mi? Gezemez mi? Gezse nolur? İnsanların hangi yaşta kiminle ilişki kuracağına sen mi karar vereceksin. Ben 20 yaşında bir kızım 60 yaşındaki adamı sevdim, olamaz mı?

Yani burada kafamız karışıyor. Özgürlükçü olması gerekenler özgürlükçü değil.

Peki, bazı dindarlar özgürlüğe nasıl bakıyor? Saçma sapan bakıyor. Özgürler ama ne dediklerini bilmiyorlar. 6 yaşındaki kız ile evlenilebilirmiş. 12 yaşındaki kız 60 yaşındaki adamla evlenebilirmiş. Resmen çocuk istismarı.

Bir de bunlar “Şeriat gelsin içki fuhuş yasaklansın” demiyorlar mı? Ya lütfen söylediklerinizde denge olsun; 6 yaşındaki kızı adamın koynuna veriyorsun, fuhuş yasaklansın diyorsun! Bu ne ya!

Peki, doğrusu ne? Dindarlar haklı, yaş farkı olmaz. Ama nasıl? 6 yaşındaki kız ne yaptığını biliyor mu? Ya da 12 yaşındaki. Bizim reşit sayılma yaşımız olan 21 yaşına girmiş, sağlıklı, aklı başında, kararını kendi verebilecek durumda olduğu için artık bundan sonra yaş farkına bakılmaz. Ha iyi mi olur kötü mü olur onun tartışması ayrı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..