Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Fukara bir aşk adamından aşk, kadın ve seks üzerine notlar

Fukara bir aşk adamından aşk, kadın ve seks üzerine notlar
 

Mehmet Y. Yılmaz’ın aşk üzerine yazdığı denemelerden oluşan ‘Aşktan Sonra Hayat Var mı?’ adlı kitabı okudum son günlerde. Kitapta, ‘Mükemmel erkek arayışı nafile çaba mı?’ adında bir deneme vardı.  Yılmaz bu denemesinde, Linda Howard’ın ‘Bay Mükemmel’ adlı romanının kısa bir özetini vermiş, şöyle: Romanın kahramanı dört kadın iş çıkışı bir barda buluşurlar. Birkaç kadehten sonra günün stresi atılınca konu dönüp dolaşıp erkeklere gelir.  Gecenin sonunda ellerinde ‘Mükemmel bir erkekte bulunması gerekenler’ listesiyle bardan ayrılırlar. 
Liste şöyledir: ‘Dürüsttür, yalan söylemez. Aldatmaz. Kibardır, naziktir. Güvenilir biridir. Düzenli bir işi vardır. Başarılıdır. Esprilidir, mizah duygusu gelişmiştir. Çok parası vardır. Yakışıklıdır ve yatakta muhteşemdir.’
Mehmet Y. Yılmaz yazının devamında haklı olarak şöyle bir yorum düşer: ‘Bir tür Süpermen yani.’
 
*
 
‘Mükemmel bir erkekte bulunması gerekenler’ listesinde, ‘Çok parası vardır’ hariç diğer gerekliliklerin kendimde var olduğuna inanıyorum. Belki çok yakışıklı değilim, ama o kadar kötü de değilim. Hatta bu listeye şöyle bir ek yapabilirim: ‘Duygusaldır. Romantiktir. Hüzünlüdür. Çılgındır. Her ortama ayak uyduran bir ruh yapısına sahiptir. Şair yüreklidir. Aşkı tüm zerrelerinde yaşatandır.’ 
Ama niyeyse batı kültürünün kadınları bunları aklına getirmemiş. Halbuki aşkı aşk yapan bunlardır.
 
‘Yatakta muhteşem olduğunu nereden biliyorsun?’ diyebilirler. Doğru, bunu ölçen bir zamanım olmadı. Malumdur, düzenli bir seks hayatı doğu toplumlarında ancak evlilikle mümkün olabilir; ben de evli değilim. Ama bıkmadan aşkla sevişecek bir yapım olduğu için, bu özelliği de üzerimde taşıdığıma inanıyorum.
 
*
 
Kadınlardaki bu yatak performansı isteğini doğuran nedir sizce?
Bence bunu doğuran erkeklerin ta kendisidir. Erkeklerin bıkmadan sevişen, aşkın tüm tapınımlarını yerine getiren bir yapısı olsaydı, kadınların böyle bir endişesi olur muydu hiç. Olmazdı. Kadınları yeterince tatmin edemeyen erkekler, kadınları böyle bir kaygıya sevk ediyor.
 
Çoğu erkek sekste sadece kendi tatmini endişesindedir. Kadının tatmin olup olmadığı umurunda bile değildir. Erkek sekste doğal olarak sertleşme sorunu yaşayabilir. Bunu yaşayan çoğu erkek, hayata küsmüş gibi seksi bırakıp dönüp yatar; kadınında tatmin olması lazım, gerekirse sevişerek onu doyuma ulaştırayım demez. Veya çoğu erkek sekste kendisi boşandığında, kadının orgazm olup olmadığını dert bile edinmez, ne de olsa kendisi doyumunu gerçekleştirmiştir.
Kadınlardaki performans merakını doğuran, bizim erkeklerin bencilliğidir.
 
*
 
Kadın için bu dünyadaki en önemli şey bence aşktır. Kadına var olduğunu hissettirir aşk. Kadın, aşka aş eren bir yapıdadır doğal olarak. Bazı kadınlar aş erdiği bu duygunun farkında olmayabilir; bunun sebebi toplumdur; örf ve adetlerdir, toplumda yaygın olan anlayıştır. Bunun için bazı kadınlar bu duyguya olan ihtiyacının farkına bile varmadan seçimler ve tercihler yapar. Aşkı yaşatacak bir yoksul veya engelli bir insanı kolaylıkla terk edip, paranın içine eden ama aşkın fukarası olan mal adamlarla hayatı tamamlamayı tercih eder.
 
Müzeyyen Senar ölmeden on yıl önce verdiği bir röportajda şöyle demiş:
 
‘Şöhret, para, pul, han, hamam geçici. Keşke bir adam olsaydı hayatımda da onunla birlikte yaşlanabilseydim.’
 
*
 
Kadınlar, aşkın peşinden koşun! Ruhunuzu tatmin eden erkekleri seçin! Unutmayın; ruhunuzu tatmin eden erkek, bedeninizi de tatmin eder; ruhunuzu tatmin edemeyen erkek, bedeninizi de tatmin etmeyi beceremez.
 
 
-Mustafa Yıldırım – 29.09.2015
 
 
Toplam blog
: 480
: 715
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Konyalıyım. Edebiyat okudum. Amatör yazar ve şairim. ..