Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '08

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Full Time MBA Programı Nedir? Fulltime MBA Programı Size uygun mu?

Full Time MBA Programı Nedir? Fulltime MBA Programı Size uygun mu?
 

Full Time MBA - MBA


Full Time MBA programı, tam zamanlı olarak MBA okulları tarafından sunulan MBA programıdır. Full-time MBA programı 2 yıl olabileceği gibi 1 yıl da olabilir. Part-time mba, executive mba, international mba gibi MBA tiplerinden fulltime mba programının sizin için doğru mba programı olup olmadığına karar vermeye çalıyorsanız aşağıdaki bilgiler size ışık tutacaktır:

FullTime MBA programı seçerken dikkat edilmesi gereken 6 önemli kriter:

  • Full-Time MBA programının müfredatı (Curriculum)
  • Full-Time MBA programının süresi (Program length)
  • Full-Time MBA programının sunuluş şekli (Delivery method )
  • Full –Time MBA programının Kariyer Hizmetleri (Career Placement Services )
  • Full-Time MBA Programının Network Seçenekleri (Networking Opportunities )
  • Full-Time MBA Programı Fiyatları , Ödeme Seçenekleri, Sundukları Burslar (Financing )

Fulltime MBA Programı Müfradatı (Curriculum)

Fulltime MBA programlarının müfredatı almak zorunda olduğunuz mecburi dersler (core courses) ve seçmeli (elective) derslerden oluşmaktadır. Seçmeli (elective) dersler dilediğiniz konuda bilgi olarak derinleşme imkanı veren derslerdir. Seçmeli olarak alabileceğiniz dersler liste olarak mba okulu tarafından sunulmaktadır. Bu nedenle mba başvurusu yapmadan önce elective ders listesinin hedeflerinize uyup uymadığını kontrol etmelisiniz. Pek çok MBA programında araştırma ya da danışmanlık bazlı proje görevleri olabildiği gibi MBA tezi de olabilmektedir.

One year full time MBA programs yani 1 yılda sunulan full time mba programları ise daha yoğunlaştırılmış bir mba müfredatı sunmaktadır.

Full time mba programına karar verirken business programını sunan okulun akademik saygınlığı, programın kalitesi, hedeflerinizle ne kadar örtüşebildiği en önemli faktörlerdir.


Fulltime MBA programının süresi (Program length):

Süresi iki yıl olan MBA programları (2 year full time mba program) genellikle 18–24 ay arasında eğitim vermektedir. One year full time mba dediğimiz süresi 1 yıl olarak geçen full time mba programlarının bazıları da 16 aya kadar uzayabilmektedir.

Fulltime MBA programının sunuluş şekli (Delivery method ):

Full Time MBA programları hafta içi kampus içinde verilen derslere girmenizi gerektirecek şekilde sunulmaktadır.

Fulltime MBA programının Kariyer Hizmetleri (Career Placement Services ):

Full time MBA okullarının hemen hemen hepsinin okul bünyesinde bulunan kariyer hizmetleri merkezleri ( career services) bulunmaktadır. Kariyer Merkezlerinin amacı mezunlarının mümkün olan en iyi işlere yerleştirmek üzere danışmanlık vermek, liderlik etmektir. Bu nedenle pek çok şirketin MBA Okulu içerisinde mülakat yapmaları için gerekli çalışmaları yürütürler.

Full-Time MBA Programının Network Seçenekleri (Networking Opportunities ):

Fulltime MBA programlarını sunan üniversiteler ve best mba programları içinde yer alan bu üniversiteler mba öğrencilerini seçerken oldukça titiz davranırlar. Amaçları farklı yerlerden farklı iş geçmişlerinden değerli kişileri bir araya getirmek ve programın sundukları dışında öğrencilerin de birbirlerine bilgi aktarımı sağlayabildikleri bir ortam yaratmaktır. İyi bir MBA programında iş hayatından değişik kesitler sayesinde ve gerçek olaylar sayesinde kariyeriniz için büyük bir yatırım yapmış olacaksınız.

6. Full-Time MBA Programı Fiyatları, Ödeme Seçenekleri, Sundukları Burslar (Financing ):

Yıllık 30.000 USD MBA Okulu olduğu gibi 90.000 USD olan okullar da mevcuttur. Bu da MBA eğitiminin pahalı olduğunu göstermektedir. Burs olanakları diğer bölümlerde olduğundan daha azdır. Eğitiminiz için loan adı verilen eğitim kredileri sizi rahatlatabilir. Asistanlık seçenekleri az olmakla birlikte yine de her okul için burs ve asistanlık detaylarını incelemelisiniz. Full-time MBA programlarının ödeme seçenekleri ise okuldan okula değişir. Dönem olarak ücretler tahsil edilebildiği gibi aylık taksitlerle de ödeme yapma imkanlarınız vardır.

İlgili Diğer Linkler

MBA

MBA Mezunu Ne kadar Ücret Alır?



Saygılarımla,

Işıl Tabağ

Director

http://www.okulariyoruz.biz/

Bilgi Kaynak: Fulltime MBA / Okulariyoruz

Resim Kaynak: The University of North Carolina at Chapel Hill

Faydalı Bilgiler: Kariyer / Careers Meslek/Kariyer Listesi CV – Curriculum Vitae » CV Template Örnekleri - Cv Template Samples » CV Örnekleri - CV Samples » CV nasıl yazılır? Writing CV » CV Format » Başarılı Online CV Nasıl Hazırlanır? (Online CV) Resume » Resume ve CV Arasındaki Fark » Resume Templates - Resume Şablonları » Resume Sample - Resume Örnekleri
 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..