Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '11

     
    Kategori
    Futbol
     

    Futbol, Adalet ve Taraftarlık

    Futbol, Adalet ve Taraftarlık
     

    Adalet birimize değil, hepimize lazım. Fanatizme gerek yok.


    Şike konusunda cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar kararlı bir mücadele sergileniyor. Bu soruşturma kararlılığının bu yıla isabet etmesi ancak Fenerbahçe’nin diğerlerine göre şansızlığı olarak değerlendirilebilir. Sadece örnek teşkil etmesi ve aklıma ilk geleni olması açısından 1992-93 sezonunda son haftaya aynı puan ile giren Galatasaray ve Beşiktaş'ın bu çekişmesinde Galatasaray'ın Ankaragücü ile oynadığı son maçta ihtiyacı olan gol averajına 8-0’lık bir skorla ulaşması sizce bir tesadüfi bir başarı mıydı?! Buna benzer nicelerini vicdanı olan herkesin hatırlayacağından eminim. O dönemin incelenme şansı olmadığı için Fenerbahçe'den daha mı şanlıdır Galatasaray'ın lig tarihi. 

    İsnat edilen suçlamaların ispatı durumunda adalet karşısında hiçkimsenin direnç göstermesinin manası yoktur. Ortada suçlular varsa ceza adaletin gereğidir! 

    Her ne kadar işlenmiş olan suçlar sonucu kulübe verilecek cezalar tüm taraftarların utancı olacaksa da, şahıslar yüzünden milyonlarca taraftarın bu işin içine çekilmesi kadar absürt bir yaklaşım olamaz. Evet kurumu temsil etme yetkisini seçilerek alan bir başkan ve ekibinden bahsediliyor olabilir. Ancak hiçbir şahsiyet kulüpten değerli değildir. Suçlular cezasını çeker ve ömür boyu bunun utancıyla yaşar ama kurumlar kendilerini yenilemek zorundadır. 

    Fenerbahçe Cumhuriyet’i nüktesi ele alınarak bir benzetme yapmak gerekirse; düşünün ki Türkiye Cumhuriyet’inin en üzerindeki kişi emsali görülmemiş bir şeklide vatana ihanet etmiş ve bu suçtan hüküm giymiş olsun. Tüm bu yaşananların sonucunda bu utancı yaşayan halkın bu ülkeyi terk etmesi ne kadar manasız ise, gerçek Fenerbahçe taraftarından da bunu beklemek bir o kadar saçmadır. 

    Kuruma verilecek ceza ne olursa olsun yeniden bir yapılanma içerisine girecek olan kulübün en kısa süre içerisinde kendine gelmesi için taraftar desteği şarttır. Fenerbahçeli’nin içerisine düştüğü bu durum fırsatçıların ağızlarına sakız olabilir. Ancak hiçkimse unutmamalıdır ki, kendi iradesi dahilinde olmayan bir davranışın sorumlusu kişinin kendisi sayılamaz. Birgün aynı duruma kendilerinin düşebilme empatisini sağlayabilen her vicdan bunu bu şekilde değerlendirmelidir. 

    Ezeli rakip taraftarlarına sesleniyorum. Kendileriyle aynı kulvarda mücadele etmeyecek bir Fenerbahçe’nin rakamlarla ifade edilen istatistikleri değiştiremeyeceği ortadadır. Bugün Fenerbahçe ile Galatasaray’ın kendi aralarında oynadıkları futbol müsabakalarını sayarken 

    Bu satırları yazarken 141-118 ‘lik bir Fenerbahçe üstünlüğünde vardı ezeli rekabette. Aradaki farkı kapatma şansını bulamayacak olan bir Galatasaray’ın ne kadar anlam ifade edeceğini bir düşünün. 

    Fanatizmin yarattığı öfkeyle rakibinin yok olmasını arzulayan insanlar ancak içlerindeki katili mutlu edebilirler ve bunun hiçkimseye faydası yoktur. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 28
    Kayıt tarihi
    : 07.07.11
     
     

    Turizmci. Fenerbahçeli. Hayatı ve ailesini çok seven bir çocuk babası. ..