Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Futbol asla savaş değidir

Futbol asla savaş değidir
 

Futbol ligimizin başlamasına çok az kaldı. Hatta hazırlık maçları, intertoto maçları şampiyonlar ligi ön elemeleri derken futbolun havasına girmeye başladık bile. Tabi bu arada herşeyi bilen değerli futbol yorumcularımız da sazlarını ellerine aldılar ve çalmaya başladılar.

Ancak şunu görüyorum ki birçoğu sazlarını akord etmemişler. Geçenseneki olaylardan, İsviçre maçında başımızdan geçenlerden hiç ders almamışlar, çalakalem yazmaya ve televizyonlarda bildiklerini okuyarak ortamı şimdiden germeye başladılar bile. Yakında yöneticilerde konuşmaya başlarlar.

Gerek basında çıkan yazılı yorumlarda gerekse televizyon yorumlarında benim en çok rahatsız olduğum kelime "SAVAŞAN FUTBOLCU ve SAVAŞAN TAKIM" ifadesidir.

Efendim bir futbolcu sahada savaşan futbolcu olmalıymış, teknik direktörler savaşan takım yaratmalıymış gibi yorumlar sonunda sahaları ne hale getirmekte. Şüphesiz bu sözü mecazi anlamda kullanıyorlar, ancak ne olursa olsun bizim fanatik taraftalarımız ki bu her takım için geçerli olaya hiçte öyle bakmıyorlar.

Bu ifade yerine mücadele, yarışma, sert futbol, sağlam futbol vs. gibi kelimeler kullanabilirler. Özellikle futbolumuzdaki üst düzey teknik adamalarmız ki bunlar içinde Denizli, Terim, Ğüneş gibi isimler kesinlikle bu ifadeyi kullanmamalı ve yeni gelen meslekdaşalrına örnek olmalılar diye düşünüyorum.

Bu düşüncelerimi paylaşan blog yazarı arkadaşlarım varsa lütfen onlardan da bu konu hakkındaki değerli görüşlerni belirtmelerini, yorumlarında bu ifadeyi kullanan yazarlarımıza bu ifadeyi uygun bulmadıklarını anlatan mail ler göndermelerini talep ediyorum ki başlayacak olan süper ligimiz centilmenlik içinde fairplay içinde geçsin.İyi olan üstün mücadele eden hangi takımolura hakkıyla o kazansın.

 
Toplam blog
: 5
: 780
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Merhaba, 1955 İstanbul doğumluyum. Galatasaray İktisat ve İşletme mezunuyum. Çalışma hayatına 1974 d..