Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '07

 
Kategori
Futbol
 

Futbol basınında düzelme var mı?

Futbol basınında düzelme var mı?
 

5 Aralık 2000’de Gazetem’de bir yazı yazmışım:

Futbol basını

Eskiden ülkemizdeki gazetelerin spor sayfaları vardı. O zamanki gazeteler şimdiki gibi çok sayfalı değildi. Az sayfalı gazeteler 1 sayfasını veya ençok 2 sayfasını spora ayırırdı. Bu azıcık sayfalarda bile sporun her çeşidi olurdu.

Şimdiki gazetelerde o eski gazetelerin toplam sayfaları kadar spor sayfası var ancak özel günler dışında yalnızca futbol sayfaları var. Basketbolü saymazsak başka spor bulmak çok zor...

Yani artık bir "Futbol Basını" var. Gazetelerin siyaset sütunlarından gelip burada ara sıra yazanları saymazsak, bu futbol basını hiçbir şeyden anlamayanlardan oluşan bir kitle, aslına bakılırsa en az da futboldan anlarlar... Bu "Futbol Basını" ya gazetelerde yazar ya televizyonda boy gösterir ya da her iki alanda hep vardır.

Bu öyle bir kitledir ki, büyük başarılara imza atmışlardır:

Ülkemizde bir Televole kültürü yaratmışlardır.

Büyük maçlar öncesi gerilimi artırma konusunda hep başarılı olmuşlardır.

Maç sonuçlarını aktarırken çok ciddi gazetelerde bile erotik ve hatta pornografik çağrışımlar yapan manşetler atmayı başarmışlardır.

Futbolu bu kişilerden daha iyi bilen kimse yoktur. Onlara göre hakemler hep yanlış yapar, teknik direktörler hiç taktik veremez, takımı hep yanlış kurarlar, iyiler kulübededir, kötüler sahada...

Antrenmanı basına kapatan teknik direktörler onlara göre çok kötüdür, bu takımın başından acilen gitmelidir.

Not: Burada sözedilen "Futbol Basını" tanımı dışında son derece değerli saygıdeğer spor gazetecilerimiz olduğunu unutmayalım. Onlar da futbol basınındaki bu yozlaşmadan rahatsızlardır.

Aradan geçen altı yılda gazetelerin spor sayfalarına daha az baktım, televizyonlarda futbol programlarında daha seçici davrandım. Seyrek de olsa okuduklarım ve izlediklerim spor basınında kalitenin ve düzeyin arttığı izlenimi yaratıyor. Şimdi TRT’nin, NTV’nin futbol programlarını hiç rahatsız olmadan izleyebiliyorum. Hala kavga ve gerilim üzerine kurulan ve geç saatlerde yayınlanan birkaç futbol programından da kurtulursak kalite daha da artacak.

Altı yıl önce yazdıklarımın hepsi düzelmedi ama düzeleceğine inanıyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..