Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Futbol Federasyonu mutlu değil

Futbol Federasyonu mutlu değil
 

Adaletin çivisi çıkınca, laçkalık, futbol sahalarına kadar iniyor. Hakemlerimiz yorum yapılamayacak kadar iyiler ki: Medyamızda hakemlerimiz hakkında olumsuz bir şey yazmıyor. Yazmazda. Yanlış düdükler ve çalınmayan düdükler, çıkarılmayan kırmızı kartlar, Fenerbahçe ve Galata Saray lehineydi. Aksine bir durum olsaydı, bugün medyada hakemler gündemi oluşturacaktı.

Yılın ilk derbisinde, Mustafa Sarp, hem Tabataya faul yaptı, hem de yerde yatan Tabataya kafa attı. Temiz bir hakem, buna kesinlikle kırmızı kartını çıkarırdı. Galşatasaray ceza sahası içinde, Beşiktaşlı futbolcu, resmen biçildi. Hakeme göre, topa müdahaleydi. Böylece, penaltı da güme gitti. Sonuç, 3-0 GS lehine. Ve medyada çıt yok. Bu sezonun senaryosu kurulmuş, fotoğrafı çekilmiş. Her şey ortada, BEŞİKTAŞIN, GEÇEN SEZON ALDIĞI ÇİFTE KUPA, FEDERASYONU MUTLU ETMEMİŞTİ. Şimdi işi baştan sıkı tutuyorlar.

Gelelim, Fenerbahçe, Bursa spor maçına. Fenerbahçeli futbolcular, maçın hakemini, şamar oğlanına çevirdiler. Hakem, hakem olsaydı, en az üç Fenerbahçeli futbolcuyu kırmızıya boyar, saha dışına koyardı. Ama olmadı. Senaryo dışına çıkılmadı.

Zavallı Beşiktaş. Senmisin iki kupa birden alan. Yedirmezler. Bu sezon sana biberon bile vermezler.
Dikkatimi çeken bir özellik daha var ki, futbolumuzun panoraması burada gizli. Hakem hatalarının %80 i, üç büyüklerin maçlarında gerçekleşiyor. Hatalı düdüklerden ve çalınmayan düdüklerden, görülmeyen faullerden, Beşiktaş nasiplenirken, öbürlerine bir şey olmuyor. Beşiktaş, dere yatağına ev yapan gariban vatandaş, Hakemler, doğal afet gibi. Herşeye rağmen, İlahi Adalet tecelli edebilir. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste, aheste.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..