Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Futbol Federasyonu'na başkan olmak ya da olmamak. İşte bütün mesele bu.

Futbol Federasyonu'na başkan olmak ya da olmamak. İşte bütün mesele bu.
 

BJK Başkanı


Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, ''Benim en büyük hayalim aslında Fenerbahçe’ye başkan olmaktı. Türkiye Futbol Federasyonu falan değildi'' derken, Beşiktaş JK Başkanı Yıldırım Demirören ise, yıllardır oturduğu başkanlık koltuğunu Futbol Federasyonu'na Başkan olabilmek şansı doğunca bir anda bırakıp gidebiliyor, ancak kazanamazsam dönerim demeyi de ihmal etmiyordu.

Fenerbahçeli dostlarımız sanırım bugünlerde mahkemeler, şike davaları derken ezeli rekabetin süsü olan 'mizah' duygusunu iyice yitirmiş olsalar gerek çünkü, biz Beşiktaşlılar Başkanımızın sayesinde aslında kendilerine yıllarca yetecek bir 'dalga geçme malzemesi'ni kendi ellerimizle vermiş durumdayız.

Hep ''Fenerbahçe mi, Galatasaray mı yoksa Beşiktaş mı daha büyük?'' diye yüzyıldan daha fazla bir süredir devam eden rekabette geldiğimiz nokta, Beşiktaş'ım için bence hiç de iç açıcı değil doğrusu.

Düşünsenize bir ülkede futbolun başındaki insan, ''Hayalim aslında Fenerbahçe Başkanlığı'' diyorken, sizin takımızın başkanı ise bir anda hem de tam avrupa kupası maçları oynanırken, her şeyi yüzüstü bırakıp milyonlarca dolar borçla takımını yalnızlığa terkederek, ülke futbolunu yönetmeye aday oluyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe ile kıyaslandığında, tamamlanamamış bir stad projesi, ne kadar olduğunu kimsenin tam olarak bilemediği bir borç yükü, futbolda yıllardır yapılan pahalı transfere karşı bir başarının olmaması ve alt yapıdan gelmemiş, bir türlü yetişemeyen yıldız adayları. Bunlar bir yönetim için başarısızlık göstergeleri iken, nasıl bu yönetimin en yetkili kişisi, bir de tüm bunlara karşın ülke futbolunu yönetmeye kalkar, tabi bunu anlamak hiç de kolay değil.

İşte belki de tüm bu sebeplerden dolayı; Fenerbahçe'nin başkanı tutuklu olarak yargılanırken, sahip çıkan taraftarlar kendisi lehinde gösteri yapmak üzere mahkemenin önüne giderken, Beşiktaşlı taraftarlar ise Türkiye kupasında Şampiyon olan Basketbol takımlarını yere göre sığdıramıyor ancak, stadlarını yıkıp yerine AVM yapmak için proje veren başkanlarını ise salonlarda protesto ediyorlardı.

Sanırım 'Futbol sadece bir oyun değildir' sözü bir kez daha doğrulanıyordu.

http://www.medyafaresi.com/haber/74686/spor-en-buyuk-hayalim-fenerbahceye-baskan-olmakti.html

http://www.haber7.com/haber/20120220/Demiroren-TFF-Baskanligina-aday.php

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..