Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbol gölünde maya izleri ...

Futbol gölünde maya izleri ...
 

Spor Toto Süper Lig


Spor Toto Süper Ligde nihayet her türlü zorluğa rağmen başlangıç yapıldı, ilk maçlar oynandı. İlk haftanın puan tablosu size de özellikle geçen sezonun son puan durumu kadar tanıdık gelmedi mi?

Tüm futbol severler, hepimiz 4 büyüklerden birini tutarız ya da en azından sempati duyarız. Çok sıkı bir şekilde maçlarını takip etmesek bile arada sırada sonuçlarına bakarız, ismi büyük oyuncularını tanırız ve illaki yorum yaparız. Ne yaparsak yapalım bu durumdan uzak kalmamız mümkün değildir. İşte bu genel tablo içerisinde, takımlarımız da bizi hiç üzmüyorlar, özellikle de yorum yapabilelim diye ellerinden geleni yapıyorlar, bize malzeme verebilmek için!

Gelelim ilk haftanın genel görünüme;  fanatik bir taraftarı olarak Beşiktaş'tan başlamak istiyorum. Son 10 yıldır alışılagelmiş düzen devam etti ve yine en flaş transferler yapıldı. Sevgili başkanımız, Real Madrid'i örnek alarak başlattığı Portekizli Oyuncu ve Teknik Direktör dalgasını doruk noktasına ulaştırdı. Kulüp içerisinde Portekizli olmayan tek birim sanırım Yönetim ! Bu kadar paralar harcıyorsun, taraftarlarına ümitler veriyorsun, vaadlerde bulunuyorsun, sonuç ? Tamam galip gelemedin, futbol içinde olan birşey, bari biraz futbol oynasanız olmaz mı? Bir de üstüne Teknik Direktör'ün çıkıp oynanan futbol ümit verici gibi gereksiz ve talihsiz bir açıklama yapmasa olmaz mı?    

Yeni başkan, yeni teknik direktör ve bir çok yeni oyuncu ile yepyeni bir çehreye bürünen Galatasaray içinde işler iyi başlamadı. Herkes ayrı telden çalıyor, Başkan ve yönetim ayrı birşey söylüyor, teknik direktör başka bir şey söylüyor, futbolcular sahada çok daha başka bir şeyler söylüyorlar. Akla gelen ilk şey sistem içindeki  iletişim bozukluğu ancak bu kadar basit olduğunu zannetmiyorum. Sanki bir cephe Fatih Terim'in diğer cephe yöneticilerinmiş gibi bir hava var Galatasaray'da. Oyuncular Galatasaray'ın değilde Fatih terim'in aslanları !!!  Ancak herşeye rağmen yepyeni bu kadar insanın, bu kadar kısa sürede tam bir uyum içinde çalışabilmelerini beklemekte biraz hayalcilik olur. Sanırım çare zaman onlar içinde.

Son olarak, en son iki lig finalistimiz için birşeyler söylemek lazım. Trabzon için de sezon iyi başlamadı, önce Avrupa Kupaları elemelerinde alınan başarısız ve biraz da talihsiz sonuçlara rağmen tepeden içine düştükleri Şampiyonalr Ligi heyecanı, bir de üzerine gelen ligin ilk maçında alınan sonuç ve çok iyi sayılamayacak futbol. Özellikle Trabzonspor Yönetiminin biraz daha sağ duyulu davranarak, daha oturaklı ve aklı başında davranmaları gerekli böyle geçiş dönemlerinde. Yokda bu kadar emek ve para harcanarak oluşturulan sistem bir anda yerle bir olur.  işte o zaman size her yer Trabzon olur.  Fenerbahçe bıraktığı yerden devam ediyor, en azından skor ve puan olarak ! Ancak elbetteki Fenerbahçe için geçen sezonki güç durumu aynı değil, çok fazla kan keybettiler. bu olumsuzluklar içinde ilk maç ve 3 puan gayet iyi bir durum olarak değerlendirilebilir ancak bu sezon daha önceki sezonlara oranla daha zor geçecek Onlar için, çünkü bu sefer mücadele etmeleri gereken sadece rakip takımalr değil !

Süper Ligde ilk hafta bize gösterdi ki; daha önceki sezonlardan çok fazla farklı birşey görmeyeceğiz. Yapılan şişirme transferler, asılsız ve haddini aşan vaadler vb.... Sanırım yine göle maya çalınmış ama biz tadına baksakta anlayamayacağız !   

 
Toplam blog
: 10
: 683
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Futbol Antrenörlüğü yapıyorum, futbol ve spor bütüm hayatım. Bunun yanı sıra bilgisayar, internet..