Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Futbol kamuoyu

Futbol kamuoyu
 

Önce her şeyi bilen malum spor yazarları ahkam kesmeye başladılar. Fenerbahçe’nin maç yaptığı takımların kalecileri hatalı goller yerken forvetleri de yakaladıkları pozisyonları kasten kaçırıp gol yapmıyorlarmış.

Sonra Fenerbahçe’nin ezeli rakibi olan takımın başkanı da benzer şeyler söyledi:

“Bu lige temiz bir lig diyemem. Bazı takımların maçlarında meydana gelen kaleci hataları düşündürücü…”

Bu sayın başkan bu sözleriyle kendi takımının kalecisini bile zan altında bırakmıştı. Başkaları da çıkıp benzer iddialarda bulundular.

***

Bazı futbol takımlarımızın başkanları çıkıp açık açık beyanatlar verdiler:

“Biz Fenerbahçe yerine Bursaspor’un şampiyon olmasını istiyoruz…”

Bu söz bir zamanlar bir kulüp başkanının başka amaçlar için kullandığı “Kutsal İttifak” sözlerini hatırlatıyor. Böylesi beyanatların etik olduğu iddia edilebilir mi? Bu sözleri söyleyen başkanın takımı şampiyonluk yarışı yapan iki takıma karşı aynı ölçüde motive olup direnç gösterir mi?

***

Son olarak; Fenerbahçe lig tarihimizde son maçta iddiasız takımlarla oynayıp da şampiyonluğu kaybeden tek takımdır. Üstelik bunu iki defa yaşamıştır. Bence en onurlu rekor bu rekordur.

18 defa ya da 20 defa şampiyon olup rekorlar kırmak her takıma nasip olabilir, ama dürüstlüğünden ödün vermeyerek iki defa son maçta şampiyonluğu yitirmek bizim ligimizde başka bir takım tarafından kırılması çok zor bir rekordur. Bizler son maçlarda 7-8 gollü galibiyetlerle kazanılan şampiyonlukları gördüğümüz ve bildiğimiz için dedikodu kazanlarını hazır beklettik. İnanın eğer Fenerbahçe galip gelip de şampiyon olsaydı, bazıları bin çeşit laf söyleyip çamur atacaklardı.

Bu kişiler Fenerbahçe’ye özür borçludurlar.

Fenerbahçe sporun sadece kazanmaktan ibaret olmadığını gösterdiği için de büyük takımdır.

 
Toplam blog
: 114
: 548
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

Emekli öğretmenim. Üç yıldır Söke Ekspres gazetesinde günlük yazılar yazıyorum. 2008 Yılında röpo..