Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Futbol kardeşliktir, dostluktur

Futbol kardeşliktir, dostluktur
 

Bu fotoğrafta, yer alan görüntü, inanıyorum ki hiç kimsenin hoşuna gidecek bir olayı yansıtmıyor. Sporun hangi dalı olursa olsun, insanlar günlük yaşanan sıkıntılarından, bir nebzede olsa kurtulmak için, seyretmek, ya da keyf almak için gittikleri karşılaşmalardır diye bilirim.

Bu bilinç yerleşmediğinden, çıkarları için her şeyin mübah olduğu varsayımı ile hareket eden bir toplum haline geldiğimizden ne yazıkki bu görüntüler hiç bitmeyecek.

Sayın Futbol Takımlarının Yöneticileri, sizler maçları izlerken ya şeref türbünlerindesiniz, yada özel yerlerde can güvenliğiniz sağlam olarak maçları izliyorsunuz. Seyrederken, ne olursa olsun biz kazanalım diye hırs içindesiniz. Ama gariban seyirci, gariban polis böyle bir olayda en çok zarar gören taraf oluyor. Bunu ne futbol takımlarının KİMSEYE YAŞATMAYA HAKKI YOKTUR.

Hangi takım olursa olsun seyircisini bilinçlendireceği yerde, sadece kazanmak ve para hırsı ile önce trübünlerde kendileri kavga etmektedirler. Hal böyle oluncada stadlarda görmek istemediğimiz bu olaylar yaşanmaktadır. Bu iki çocuk yaşadığı bu korkuyu uzun zaman üstlerinden atamayacaklardır. Kimsenin kimseye, bunu yaşatmaya hakkı yoktur. TOP YUVARLIKTIR, BAZEN O, BAZEN BU KAZANIR, HER ZAMAN KAZANILIRSA HİÇ OYNANAN OYUNUN KEYFİ KALMAZ. Bu bilinçle bir müsabakayı seyrettirmeyi alıştırırsak, kaybedildiğinde davranış biçimleri farklı olacaktır. Öyle bir hale geldiki takımların şehirlerinde yaşayan insanların adeta birbirlerine, takımlar yüzünden düşman oldular. Şimdi soruyorum hani, TÜRK İNSANI MİSAFİRFERVER, KONUK SEVER, YARDIMLAŞMADA HEP BİRİNCİDİR.

Adamlar, otobüslerle onca yol gelmişler, nedir maç izleyip, evlerine dönecekler, senin sehrine ekonomik katkıda bulunacaklar, BU İNSANLARI TAŞ VE SOPA İLEMİ KARŞILAMAN GEREKİR, YOKSA ONLARA DOSTLUKLA EL UZATMANMI, SORUYORUM HANGİSİ SANA KEYF VERİR,

Çocuğunu, eşini maça alıp gelmiş, güzel bir havada maç izlemek için, BU GELEN İNSANLARA SENİN CEHENNEM GİBİ BİR ZAMAN ARALIĞI YAŞATMAYA HAKKIN VARMI, AYNI ŞEYİN SANA YAPILMASINI İSTEMEZSİN, O ZAMAN SENDE ONLARA YAPMA, lütfen adam gibi, adam olup maç seyredelim. STADLAR YA DA ETRAFLARI MAÇ ZAMANI ARBEDE YERİ DEĞİLDİR.
 
Toplam blog
: 106
: 461
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

 Hayata daima pozitiv bir bakış açısı ile bakan, insanları incitmekten, üzmekten korkan ama hay..