Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '12

 
Kategori
Futbol
 

Futbol nihayet öldürüldü

Futbol nihayet öldürüldü
 

Nihayet Katlettiler


Barcelonadan, İspanyaya ve oradan yavaş yavaş tüm takımlara atlayan gol yememe, riske girmeme ve 10 kişiyle defans virüsü zerre kadar seyir zevki diye  bir şey bırakmadı futbolda.

Bir taraf topun sahibi gibi, karşı taraf ta onlar bıkarsa belki bizde oynarız diye saha içinde bekleşen diğer adamlar.

Rakip onsekiz çevresinden kendi kalesine kadar topu geri çeviren bir takımın maçı, seyirciye ne verir artık anlayamıyorum.

On dakika paslaşıp karşı yarı sahaya gittiğinizde karşınızda sıkıntıdan çekirdek çıtlatan 10 adam varken ne olacakki.. Zaten bu oyunu katledenlerin başında o bücür geliyor. Sadece o bu insan güruhunun içinden geçip gidiyor. Her takım da sanki her birinde bir Messi varmış gibi oynamaya çalışıyor.

Bu anlayış ile Futbol biter. Tüm maçta üç şut 2 kontra atak seyretme zevkine kalınca, kendi aralarında antreman yapar gibi oynayan takımları artık seyretmenin bir keyif olduğunu, ''ne anlıyorsunuz şu toptan'' diyen hanımlara nasıl savunacağımızı da bilemiyorum..

Acil Kural değişiklikleri yapılarak oyun hızlandırılmalı, riske edilerek oynanmalı, geri dönüşlü olmamalı ve bence en önemlisi atılan golün alınan puan, yenilen gölün kaybedilen puan olarak sayılması gibi kökten bir uygulama ile herşey sadece gol olmalı.

Basketbol gibi hızlanmadan ve sayının, yani golün bol olmadığı bir futbol bakalım daha ne kadar bu işten ekmek yiyen medya şişirmesiyle devam edebilir.

Tv leri bu futbol için gaspeden erkekler; yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..