Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '06

 
Kategori
Futbol
 

Futbol olmasa ne yapardık?

Futbol olmasa ne yapardık?
 

Düşünüyorum da..

Futbol olmasa Türkiye' de bunca insan ne yapardı? Ne konuşurdu? Ne okur, ne izlerdi diye?

İyi mi olurdu,kötü mü?

İzlemek, bizzat giderek veya TV' den, sonra öncesi ve sonrasında eleştiriler, eleştirmenler, yorumlar, yorumcular, programlar, defalarca tekrarlanan pozisyonlar, zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış misali 20' sinde milyon dolarlar kazanan yeni yetmelerden kurulu takımların aldığı sonuçlar için bu işten beş kuruş faydası, zararı olmayacak insanlar arasında sevinenler, kahredenler. Bazen birbirine vuran, kıranlar!

Kendi sağlığı için günde yarım saat yürümeyi zamansızlıktan kendine yaratamayan insanların saatlerce futbol seyredecek zamanı bulabildikleri ülkemizde futbol olmasa iyi mi olurdu kötü mü?

Bu işe yıllarını vermiş,dünyada futbol ile ilgilenen ilgilenmeyen herkesin ismini ezbere bildiği teknik adamlardan bu işi daha iyi bilen , hep kazanmayı isteyen, hiç kaybetmeyecek takımlar düşleyen bizler, sonra yazarlarımız-çizerlerimiz-eski hakemlerimiz-emekli futbolcularımız, ne konuşur ne yazar okurduk acaba?

Çoğumuz için hayatın bir anlamı kalmaz mıydı acaba?

Yoksa kendimize zaman ayırıp kendi sağlığımız için spor mu yapabilirdik, faydalı bir şeyler okuyup, bir resim sergisi, bir müze gezip, bir konsere mi giderdik, yoksa bir tiyatroda yılların sanatçılarını mı alkışlarımızla ödüllendirirdik?

Toplumu bilgisiz,kültürsüz,düşüncesiz kılan bu faaliyetin artık spor olmaktan çıktığı apaçık ortada. Bir de işin içine at yarışları misali işin para ile oynanan iddia kısmı da girdikten sonra iş spor olmaktan tamamen çıktı. Sporcular bizzat oynadıkları takım aleyhine oynamaya başladılar, iş kumara döndü.

Ispanya'da ülkeyi yıllarca diktatörlükle yöneten General Franko'nun sözleri; ''Ben toplumu yıllarca futbol ile uyuttum'' hatırlarımızda!

Ama bizim işimiz gücümüz futbol. Bari bu işi de iyi yapsak. Birbirimizi yemekten başka bir işe de yaramaz. Çıkınca Avrupa'ya, Dünya'ya aslanlarımız olur bir kedi. Doyururuz ikinci-üçüncü sınıf futbolcu ordusunu Avrupa'nın, Balkanların, Siyah Afrika'nın, Brezilya'nın.. Olmayan paralarımızla,borçlarımızla..

Ama ya olmasa futbol ne yapardık bilmem?

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..