Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Futbol sayesinde Sivas'ın genç nüfusu yaşadı ....

Futbol sayesinde Sivas'ın genç nüfusu yaşadı ....
 

Sivasspor'a teşekkürler.

İlk defa bu yıl mücadele verdikleri Turkcell Süper Lig'de 3 büyüklere başarı ile kafa tuttular. Kafa tutmanın da ötesinde ödlerinin kopmasını sağladılar, uykularını kaçırdılar.

Ama benden en büyük teşekkürü 4. olmalarına değil, şehirlerinde yaşayan gençlerin akibetlerini değiştirebilecek olmaları sebebi ile kazandılar. Teşekkürüm aslında futbolla dolaylı ilgili;

Sivas'a 2005 senesinde yolum düştü. Kardeşim vatani görevini Sivas Merkez'de yapıyordu. Bizde çekirdek aile olarak yemin törenine katılmak sebebi ile yollara düştük. 3 gün kaldığımız Sivas'ta sadece merkezini gördük. Ama o kadar gezdik, yedik, içtik ki Sivas bizi, biz Sivas'ı tanıdık. Gördük ki, Sivas'ın imkanları pek fazla değil, genç nufüsa kalan da pek daha az. Gençler ya çay bahçesinde ya da internet kafelerde takılıyor. Bu sebeple küçücük bir sokakta 3 internet cafe gördüğümüz bile oldu. Çok hüzünlendik, sevgili Atatürk'ümüzün eğitime neden bu kadar önem verdiğini bir kez daha anladık. Gençlere eğitim, sosyal imkanlar vermedikçe o bölgenin kalkınması, imkanları da malesef sınırlı oluyor.

Sivasspor'un Turkcell Süper Lig'de gösterdiği bu büyük başarı inşallah ki, Sivas gençlerinin sporla olan ilişkisini arttıracak, vakitlerini daha iyi kullanmalarını sağlayacaktır. Bu durumun etkilerinin gelecek kuşaklarda Sivas halkına çok pozitif döneceğine inancım sonsuz.

Atatürk'ün güzel değişi ile "Sağlam kafa sağlam vücut'ta bulunur" .

 
Toplam blog
: 32
: 10302
Kayıt tarihi
: 21.05.07
 
 

Istanbulluyum.. Haftasonu caddeye çıkmadan haftasonunun geldiğini anlamayanlardanım. Alışverişe, gez..