Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Futbol seyircisinin kişilik sorunları

Futbol seyircisinin kişilik sorunları
 

Sizi desteklemek için sahaya gelmiş, maçın başındaki törende sizi çılgınca alkışlamış seyirciler, maçı yitirdiniz diye size koro halinde küfrediyor, hem de yalnızca size değil sizin kutsal saydığınız kişilere, eşinize, annenize, kızkardeşinize... Normal bir insansanız buna en sert tepkiyi gösterirsiniz. Bu durumla karşılaşan bir futbolcu nasıl oluyor da tribünlere saldırmıyor, anlamak çok zor. Demek ki bu futbolcular normal sayılmayacak ölçüde sakin insanlar...

O seyirciler koro halinde ağza alınmayacak sözlerle küfrederken aralarında rahatsız olan birileri çıkıp bunlara neden engel olmuyor. Bunun adı "medyada çok kullanılan sözcükte denildiği gibi" deşarj falan değildir, düpedüz ruh hastalığıdır. Tribünden futbolculara koro halinde küfredenler ruh hastasıdır, bunu engel olmayan diğerleri de kişilik sorunları olan insanlardır.

Futbolcunun veya hakemin annesine, eşine, kızkardeşine bu küfürleri edenler, kendileri aynı durumla karşı karşıya kaldıklarında sergileyecekleri öfke açık bir çifte standart davranışıdır.

Futbol seyircisi ülkemizin önemli bir sorunudur. Bu seyirciyi kurtarmak zorundayız. Çözüm zordur ancak uğraşmalıyız:

-Futbolcular, tribünlerde koro halinde küfürleri duyduğunda sahayı terketmelidir. Küfür altında maçı oynamaya devam etmek onurlu bir davranış değildir.

-Hakemler küfürleri duyar duymaz tribünleri boşaltmalı. Seyirci bilmeli ki, küfür ederse maçın geri kalanını seyredemez.

-Basın küfürler altında maçı terketmeyip, oynamayı sürdüren futbolcu ve hakemleri ayıplamalıdır.

-RTÜK televizyonlardaki futbol ve magazin programlarını daha sıkı denetlemelidir.

-Gazete yönetimleri futbol sayfalarına daha çok özen göstermelidir.

-Takım yönetimleri amigoları fanatik olmayan insanlardan seçmeli ve onları seyirciyi tahrik için değil eğitmek için kullanmalıdır.

-Seyirciler teknik olanaklar kullanılarak gözetlenmeli, aykırı davranış gösterenler bir daha saha yüzü görememelidir.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..