Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Futbol spor değil artık top oyunu

Futbol spor değil artık top oyunu
 

SPOR VE FINDIK

Ne kadar garip milletiz ki zevklerimizi asli sorunlarımızdan önde tutuyoruz.

Geçen gün, Trabzonspor Türkiye kupasını, Fenerbahçe’yi yenerek kazandı. Aldı almasına da bu gençliğe ne oldu ki binlerce genç sabaha kadar sokakları karnaval şenliğine dönüştürdü.

Hemen herkes desteklediği sporcunun veya takımın başarılı olması durumunda sevince boğulur ve bu sevincini kutlamak ister. Bu, her taraftarın en doğal hakkıdır.

Hakkıdır da asli sorunları karşısında neden ölü gibi duyarsızdır, buna akıl erdiremiyorum. Trabzon halkının asıl gelir kaynağı olan tarım ürünü ve aynı zamanda bir sanayi ürünü de olan fındıktır. Birkaç yıldan beri fındık üzerinde oynanan oyunlar sonucu vatandaş bankaların kıskacında kaldı.

Fındığını toplatıyor, satıyor, maliyetine yetmiyor ve bankadan tüketici kredisi çekip işçinin yevmiyesini ödüyor. Ne komik değil mi? Bir yakınım, toplattığı fındığı sattığında 20 000 TL aldı; fakat sadece toplatma yevmiyesi 32 000TL ödedi. Bankadan kredi çekti ve biraz da elden borç döviz aldı ve hesabı kapattı. Bu anlattığım şaka gelebilir ama gerçek!...

Halkın bu hale sürüklenmesini görmezlikten gelen, ülkeyi yöneten iktidar ve milletvekilleri ve halkın sorunlarıyla yükümlü diğer siyasiler ile bu gençlik kol kola girip statta maç izliyorlar. Ne garip değil mi?! Kendine yanlış yapanı tanımıyor ve sorunu başka yerde arıyor. “Hükümet fındığı bu hale düşürdüüü” diye bağırırken kolunda duranın hükümetin bakanı olduğunu hatırlamıyor. Yanında onunla maç izliyor!

Trabzonspor deplasmanda yenildiğinde, bir yönetici telefon edip: “Biz yenildik, ben birkaç gün Trabzon’a geç geleceğim, şimdi gelemem” diyor da, nasıl oluyor ki fındık sorunu ayyuka çıkarken bu gençlik, milletvekillerini ve bakanı ilin girişinde davullu-kemençe ile karşılıyordu? Eğer bu gençlik, futbola olan ilgisinin yarısını, geçim kaynağı olan fındığa karşı göstermiş olsaydı 3 günde çözülürdü fındık sorunu. Eğer bu millet, futbola duyduğu ilginin 1/10 birini asli sorunlarına karşı duysaydı bu ülke nerelerde olurdu, kim bilir neler!...

Vatandaş gazeteyi eline aldığında ilk önce spor sayfasına bakar. Köşe yazarlarını hiç tanımaz. TV izlese, önce spor sonra dizi filmler izler. Açıkoturumlardan haberi bile olmaz. Meclis TV’den haberi bile yoktur! Sonra seçim zamanı oy verirken nasıl oy verecek? Bu kişinin verdiği bir oy bu ülkenin geleceğini etkileyecektir.

İşte biz böyle bir milletiz!...

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..