Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '08

     
    Kategori
    Futbol
     

    Futbol stadyumunun karanlıkta kalan ışıkları

    Futbol stadyumunun karanlıkta kalan ışıkları
     

    Güngörende meydana gelen bombalı saldırı hepimizin yüreğinde büyük bir acıyla patladı.

    Bu acı veren patlamada Türk futbolunun karanlıkta kalan ışıkları da ağır yaralandı. O ışıklar karanlıktan kurtularak parlayacaklardı ve onları çok aydınlık bir gelecek bekliyordu. Sadece ligimizi etkilememişti aslında Dünya'nın en iyi liglerinden İtalya ve İngiltere Ligini dahi etkilemişti. Neden mi ?

    O gencecik futbolcuların ağabeyi, Türk ve Dünya futboluna çok önemli isimler katmayı başarmış bir antrenör, Karanlıkta kalan ışıklarımız için aydınlığa çıkma fırsatıydı. O Hayrettin Gülerdi, Güngörende meydana gelen patlamada malesef ki hayatını kaybetti.

    Emre Belözoğlu' na hocalık yapmış ve onu genç yaşta Ligimizin önemli bir takımında Galatasaray' da forma şansı bulmasını sağlamıştı. Emre uzun bir süre Galatasaray da forma giydi, 4 Lig Şampiyonluğu, 2000 Uefa Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşadıktan sonra ilk önce İtalya' nın Güçlü ekiplerinden İnter de forma giyen Emre burada 4 yıl top koşturdu. Emre burada da başarılarla dolu sezonlar geçirerek İngiltere Liginin Newcastle United takımına transfer oldu ve 3 yıl gibi uzun bir sürede burada forma giydi. Emre Fenerbahçe ile Türk Futbolunu daha ileriye götürebilmek için tekrar Ligimize döndü. Milli Takımımızın vazgeçlimez futbolcuları arasına adını yazdırmayı da bildi ve Milli Takım ile 2002 Dünya Kupası 3.lüğü ve Euro 2008 de Avrupa 3.lüğü yaşadı.

    İşte böyle bir müthiş yeteneğe sahip olan Işığı karanlıktan çıkartarak parlak bir geleceğe kavuşmasını sağladı ve sadece ligimizi aydınlatarak kalmayarak Dünya futboluna da aydınlık kazandırdı. Belki bir çok ışığımız uzun bir gecenin bitmesini bekleyecek, bu zaman içinde belki bir çok ışığımız aydınlığa çıkamadan sönecek...

    Ama Türk Futbolu Seni hiç unutmayacak...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1077
    Kayıt tarihi
    : 04.08.08
     
     

    22 yaşındayım. Özel sektörde muhasebe işiyle uğraşıyorum. ..