Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbol Tahkim Kurulu mahkeme kararı beklenecek dedi!

Futbol Tahkim Kurulu mahkeme kararı beklenecek dedi!
 

Bildiğiniz gibi 3 Temmuz itibarı ile futbolumuza düşen ateş, yavaş yavaş kor halini alırken, arada bir rüzgârın etkisi ile alevler yükseliyor! 

Ancak alevlerin eski halini alması pek mümkün görünmüyor. 

Bu yükselen alevler, olsa olsa bir takımı çökertmek için kor haline gelen ateşin üzerine kuru ot atmaktır diye düşünüyorum. Ne de olsa, kor haline dönüşse bile orta yerde bir ateş var! 

Futbolumuzun bu ateşi için her kafadan bir ses çıkıyor. Kimileri haklılıklarını, yaptıkları operasyonun ne kadar sağlam delillere dayandığını kanıtlamak istercesine, el altından bilgi sızdırıp, bunda medyayı kullanırken, kimileri de taraftarlığın arkasına sığınarak, yaptığı hukuksuzluğa kılıf uydurmaya çalışıyor. 

Ya medyamızın her konuda bilgi sahibi dehaları? 

Onlar çoktan suçluyu ilan etti bile… 

Daha 3 Temmuz Pazar günü öğle saatlerinde ligden düşürülen(!) Fenerbahçe ve ona desek amaçlı olduğu düşünülen diğer takımlar, birileri tarafından linç edilirken, kimse ‘masumiyet karnesi’ne aldırmıyor. 

Evet, bu kadar sözden sonra Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun aldığı bir karar ülkemizde çoğu kesimi üzecek gibi görünüyor. 

Bu karar ne mi? 

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 8 Haziran 2011 tarihinde kaleci Recep Öztürk’e, “bahis ihlalini oluşturan” eyleminden dolayı verilen 1 yıllık hak mahrumiyeti cezasıyla ilgili kararın yürütmesini durdurdu. 

Eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker başkanlığındaki kurul, yürütmeyi durdurmanın dışında, konuyla ilgili olarak İstanbul Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davanın sonuçlarının beklenmesine hükmetti.
Hak mahrumiyeti cezasına yapılan itirazın Tahkim Kurulu tarafından kabul edilmesinin ardından Recep Öztürk’ün futbol oynamasının önündeki engel kalkmış oldu. 

Fenerbahçe ve diğerlerinin küme düşürülmesini isteyenlere bir soru: 

Savcının özenle(!) seçerek Futbol Federasyonuna gönderdiği ve oradaki Kozmik Odada saklanan 26 klasörlük belgelere göre rapor hazırlayıp Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna sunacak olan Etik Kurul, bu kararın ardından nasıl bir rapor düzenleyecek? 

Etik Kurul’un düzenleyeceği rapora göre; Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bir karara varabilecek mi? 

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun alacağı her türlü karar, Tahkim Kurulunun bu kararından sonra, emsal teşkil edip, Tahkim Kurulundan geri döner mi? 

Ülkede dikensiz gül bahçesi isteyenler, Fenerbahçe hakkında, rakip olmalarına rağmen ahkâm kesenler, Fenerbahçe düşmanları kararın ardından ne diyecekler? 

Aziz Yıldırım’ı bu kararın içine dâhil etmiyorum. Çünkü Aziz Yıldırım’ın tutuklanma nedeni, Silahlı, Çıkar Amaçlı Örgüt Kurmak, Yönetmek, şike yapmak ve Teşvik vermektir! 

Netice itibarı ile Tahkim Kurulu’nun bu kararı ileride verilecek kararlara emsal teşkil edecektir. 

Gerçi ülkemizdeki yargı kararları son dönemlerde emsal teşkil etmez oldu! Örneğin bir dönem önce milletvekili seçilen Aysel Tuğluk, seçilip mazbatasını aldığında hemen serbest bırakılmıştı. Aynı pozisyonda olan 8 kişi ise bu gün hala içeride! 

Yani verilen o kararlar, iddia oyunu sanıkları içindi! Bu karar, Fenerbahçe’yi ırgalamaz denilirse, hiç şaşırmamak gerekir. 

Tıpkı yapılan şike ve teşvik soruşturması kapsamında yöneticiler ve teknik adamlar içeri alınırken, parayı aldığı iddia edilen oyuncuların dışarıda kalması gibi… 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..