Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Futbol terörü

Futbol terörü
 

Futbol teröristleri malesef hortladı.

Galiba bizde ve yöneticilerde bu kafalar olduktan sonra, bu iş, ölümleride beraberinde getirecek.

Ali Sami Yen Stadı'nda cumartesi günü yaşananlar Türk futboluna çok kötü bir darbe vurdu. Bu olaylar elbette sadece Türkiye'de yaşanmıyor bir çok Avrupa ülkesinde bu olayların bir benzerini görmek mümkün ancak ordaki olaylara ülke yetkililerinin bakış açısı bizimkilerden çok farklı. Orada anında tepki ve ceza kesiliyor hem de en ağırından ve en kısa sürede de sonuç alınıyor; örnek verecek olursak; İtalya'da bu senenin başında meydana gelen bir olayda bir polis hayatını kaybetmişti yanılmıyorsam anında toplanan yetkililer standart olmayan stadlardaki maçları o stadlar standart hale gelinceye kadar oynatmayacaklarını açıklamışlardı.

Bizdeki duruma gelince, tahminim önce herkes suçu başkasında görür ve tartışmaya başlar sonra Galatasaray beş maç tahmini ceza alır bu kadar.

Çok acı bir durum; ayrıca bu olayları çıkaranlara ceza yok, onlar yine elini kolunu sallayarak staddan çıkıp evlerine hiçbir şey olmamış gibi giderler ve yaptıklarını büyük bir gururla seyrederler. Bence en büyük suçlu kulüp başkanlarının beyanat verip camialarını doldururarak sonrada bu fitili ateşlemeleri.

Cumartesi günkü maçta olduğu gibi bomba patlar. Avrupa'da (Avrupa'dan örnek vermek hiç hoşuma gitmiyor) kulüp başkanlarının isimleri hatırlanmaz pek, bizde on sekiz kulüp başkanının isimleri hergün abartısız gazetelerde yer alır ve bir daha unutulmaz.

Basın malesef ikinci derecede suçludur. Hergün yalan haber yazıp ortalığı velveleye veren, umulmadık sorularla insanları kışkırtan ve dahada önemlisi fanatik yazarlar yazılarıyla bu fitilin ateşine ortak oluyorlar.

Bu teröre kim dur diyecek bütün yetkililer suçu ve sorumluluğu başkasına atıyor. En büyük birinci dereceden sorumlu federasyon ne yapıyor kocaman bir hiç aradan iki gün geçtiği halde ses yok acaba bir kaç kişinin ölmesinimi bekliyorlar.

 
Toplam blog
: 29
: 1286
Kayıt tarihi
: 15.09.06
 
 

Okumayı ve yazmayı seven ve bunları insanlarla paylaşmayı  barış ve hoşgörünün bütün insanlığa eg..