Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbol ve İnternet

Futbol ve İnternet
 

"X" gazetesinde çıkan bir habere göre veya "Y" kanalında yayınlanan bir programda, "Z" futbolcusu; Şöyle demiş, böyle yapmış, oraya gitmiş, şuraya transfer olmuş, vs.. vs..  

Geride kalmasa da bu tür haberler gün geçtikçe etkisini yitiriyor. İster futbolcu olsun, ister yönetici olsun, ister taraftar olsun artık herkes, düşüncesini doğrudan ve çarpıtılmadan kolay bir şekilde başkalarına ulaştırabiliyor. İnternete girip bir sosyal ağa üye olduktan sonra hem sevenleriyle hem de sevdikleriyle çok rahat ve
güvenilir bir şekilde iletişime geçebiliyor herkes. Aynı anda birçok farklı
yerden bu sosyal ağın kullanılmasına imkan veren teknolojiden rahatsızlık
duyan da var, memnun olan da. Memnun olanların çoğunlukta olduğuna eminim.
Eski yolun yolcuları artık "habercilik" yapmıyor, kopyalayıp-yapıştırıyorlar.  

Sustukça 

Bazı kesimlere bu teknolojinin neden hiç uğramadığını anlamıyorum. Anlamıyorum neden internete girip kendi düşüncelerini paylaşmadıklarını. Kendileri hakkında inanılmaz söylemler ve haberler yayınlanırken öylece oturup durmalarını anlamıyorum.
Hakemlerin düşünce özgürlüğünü engelleyen ne? İyi veya kötü etkileri olacaktır tabi ki, ama yine de en güzeli herkesin düşündüklerini rahatça söyleyebilmesi. Onlar sustukça, toplumun okuduklarına ve izlediklerine inanmaktan başka şansı kalmıyor. Kendilerine yasak koymuş bir komitenin düşünceleri asla hakemin düşüncesi olamaz. Ekranlarda ve internette bundan böyle hakemlerin daha fazla yer almasını bekliyorum.  

Süper Yetenekler Bulunabilir 

Ülkemizde yetenekli çocukların tespit edilmesi konusunda bir eksiklik var. Paçalarından futbol adına yetenek aktığını bildiğim ancak sürekli halı sahalarda ve sokak aralarında ziyan edilen yıldız adaylarına daha rahat ulaşılması gerekiyor. Anne-baba desteğinden yoksun yetenekli çocuklardan kaçı kulüplerin alt yapı elemelerine başvurabilir ki? Çözüm yine internette. Alt yapı konusunda gerçekçi adımlar atmak isteyen kulüpler, araştırma ve izleme komisyonlarının yanında tarafsız bir de internet sitesi açarak çocukların kendilerine ulaşmalarını sağlamalı. Hem daha az maliyet hem de daha yüksek başarı oranı. Değerlendirme aşamasındaki gerçek yetenek kriterlerini bu işin tarafsız uzmanlarına bırakıyorum.  


 

 
Toplam blog
: 37
: 427
Kayıt tarihi
: 03.04.11
 
 

Güncel konularda yazacağım blogları sizinle paylaşmak için burdayım. Severek yaptığım bir uğraştı..