Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Futbol zaten kazanıyor

Futbol zaten kazanıyor
 

DERBİ


Mayıs’ın 12 si.. dışarıda tam bir  bahar havası. Enteresan bir hafta sonunun ilk günü.

Saat 14.00. Dışardan geliyorum. Caddeler, sokaklar, marketler ve sahil  alışılmışın dışında boş.. Mangalcıların sahilden iç kesimlere ulaşan, Kızılderililerin haberleşme aracı benzeri mangal durumlarından da eser yok. Hayret..

Fırtına öncesi sessizlik gibi sanki.

Fenerbahçe-Galatasaray finaline 5 saat kalmış. İnsanlar sotaya yatmış. Her iki tarafın taraftarı da belli ki maçtan sonraki gürültüye, patırtıya hazırlanıyor. Sokakta rastladığım birkaç gencin hepsinin üzerinde de gönül verdiği takımın forması var.

Bu ne ilk, ne son Fenerbahçe-Galatasaray derbisi. Ligin resmi başlangıç tarihi 1959 dan beri yılda en az 2 kere birbirleriyle oynuyorlar. Bu sene değişik uygulama sonucu 4.kez karşılaşıyorlar?.

Ülkenin her şeyi bırakıp, bu maça kitlendiğini söylemeye gerek yok. Zaten 3 Temmuz’dan beri futbol hiçbir zaman gündemden düşmemişti. Bitse de kurtulsak dedirtecek kadar insanları bezdiren bu seneki süreç, ne yazık ki maçın sonucu alındıktan sonra da devam edecek. Ülkede gündem değiştirecek kadar büyük 2 kulübün birinin başkanı maalesef bugün hala hapiste.

Birkaç gündür TV lerde kahinler türedi. Bilen bilmeyen bugün futbol konuşuyor, bu maçı yorumluyor. Konuşmalarının sonunda ‘’kim kazanır?’’ sorusuna ise hesapta tarafsız kalmak için, ‘’berabere biter’’ diyorlar!!.

Yahu içinden geçiyorsa, öyle arzu ediyorsan, adam gibi Galatasaray kazanır desene şuna. Beraberliğin, Galatasaray’ın kazanması demek olduğunu o da biliyor, ya da bilmeyecek kadar, orada konuşturulmayacak futbol cahili.

Benim gönlüm Fenerbahçe’nin kazanmasından yana. Çünkü Fenerbahçeliyim.

Beraberliğin, en son netice olacağını düşünüyorum ve bu maçın berabere biteceğine ihtimal vermiyorum ve ilk golü atana maç veya kupa daha yakın diye düşünüyorum. Fenerbahçe seyircisi ve saha avantajı ile buna yakın. İlk dakikalarda golü bulmaya çalışıp, rakibin modivasyonunu ve disiplinini bozmak isteyecektir. Maçın ilk 15 ve son 15 dakikası çok önemli. Bu sakikalar şuursuz dakikalardır ve de asla beraberliğe oynayacağını düşünmediğim Galatasaray için hayati zamanlardır. Bu dakikalar risk dakikalarıdır. Galatasaray bu dakikalarda rakibinin risk almasından istifade edip gol de atabilir, gol de yiyebilir ki gollü bir maç olacağı izlenimi taşımaktayım. Teknik direktörler için maçın bir satranç oyunundan farkı olmayacak, hata yapan kaybedecek.

Bir diğer konu da, TV ve medyadaki klasik ’’sonuç ne olursa olsun, futbol kazansın’’ sözünün  rahatsızlık boyutundaki saçmalığı..

Yahu futbol zaten kazanıyor. Kazanmakla kalmıyor, Medyaya’ya, şirketlere, Kulüplere, esnafa, lokantacıya, kahveciye, birahaneciye, köfteci’ye, taşımacılığa,  heryere, herkese kazandırıyor ki öyle böyle değil.

Örneğin, Fenerbahçe’nin bu maçtan kazandığı gişe geliri.  6 milyon liranın üstünde.  Fenerium mağazaları dolup boşalacak. Şampiyon olan takım yayıncı kuruluştan tam 15.milyon lira alacak. Kulüplerin  TV leri reklam gelirlerini 8 e, 10 a katlayacak.

Günün bütün  meraklı ve heyecanlı bekleyişine inat, bir Fenerbahçe’li olarak son derece sakin ve her türlü sonuca razı oluşum beni de şaşırtıyor. Başkanı  ve yöneticileri hala cezaevinde olan, yıl içinde kendini olur olmaz suçlamalara karşı savunmakla geçiren bir camianın bu onurlu mücadelesini ve her 2 kupada finale adını yazdırması benim için zaten yeterli.

Kupayı almaları ise tadından yenmeyecek ‘’kaymaklı ekmek kadayıfı’’

 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..