Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '14

 
Kategori
Spor
 

Futbola bakış açımızla ilgili şu sorulara cevap arıyoruz.

TFF veya yayıncı kuruluş önümüzdeki hafta maçlar oynanmadan önce taraftarlar arasında bir anket yapsa ve şu soruyu sorup cevabını arasa sonuç şaşırtıcı olur mu? 

***

Soru - Avrupa'da hangi ligi takip etmeyi tercih ediyorsunuz? 

a. Türkiye Süper Lig

b. İngiltere Premier Lig

c. İspanya La Liga

d. Almanya Bundesliga

e. İtalya Serie A

f. Fransa League 1

***

Sizin cevabınız hangisi olurdu? 

Ben kendime ait şıkkı hemen yanıtlıyorum; b. Premier Lig. 

Sporu spor olarak takip edip, izlediği aktiviteden zevk alıp, bunu da sportif olarak değerlendirmeyi sevenler için Süper Lig herhalde takip edilmesi en son sıradadır. 

Hemen bir başka soru için aklımızı çalıştıralım. 

- Diyelim ki Premier Lig'deki bir karşılamayı izlerken tartışmalı pozisyonun tekrarını bekleme/isteme sabırsızlığınızla, Süper Lig'teki tartışmalı pozisyonun tekrarını bekleme/isteme sabırsızlığınız aynı mı? 

Buradan başka bir kaç soru daha çıkar mı? 

- La Liga'da maç izlerken hakemin yapmış olduğu kritik bir karara duyduğunuz tepki ile Süper lig maçını yöneten bir hakemin yapmış olduğu hataya karşı gösterdiğiniz reaksiyon aynı mı? 

Bu sorulara verdiğiniz cevaplar sizin Avrupa'daki maçlara karşı yaklaşımınızla Türkiye'deki arasında önemli farklılıklar gösteriyorsa bu durumda aslında Türkiye'de izlediğiniz şeyin başka bir olay olduğu sonucu çıkar mı? 

Hadi buradan yorum ve değerlendirmelere geçelim. 

- Premier Lig'de veya La Liga'da izlediğimiz bir karşılaşmayı yorumlarken nelere dikkat ediyorsunuz, Süper Lig'de hangi kriterler ön plana çıkıyor? 

- Süper Kupa Finali sonrasında, ertesi gün işyerinizde, okulunuzda, sokakta kaç kişi söze Volkan ile Melo arasındaki olayı konuşmadan, sadece futbol üzerine, oyun, taktik kurgu açısından girdi? 

Peki bu soruların hiçbir önemi olmadığını düşünenimiz var mı? 

İşte bu çok basit sorular bizim futbol algımıza dair ipuçlarını veriyor. Soruları çeşitlendirerek sorunun temeline inmemiz mümkündür. Kuşkusuz bunun bir sorun olduğunu düşünenler için söylüyorum. 

Mesele Fatih Terim'in Volkan'ı Milli Takım'a çağırıp çağırmamasında mı düğümleniyor yoksa Fatih Terim Milli Takımı kafasındaki hangi futbol modeline göre şekillendiriyor sorusunda mı? 

Biz hangi soruyu öncelikli olarak sormayı tercih ediyoruz? 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..