Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Futbolcuları tribünler değil, Aziz Yıldırım coşturdu!

Alex, Fenerbahçe’de bu haftaya damgasını vuran futbolcu oldu.

Alex’in, Gaziantepspor maçında yer alıp almayacağı, hafta boyunca gündemde kaldı. Oysa Alex, şimdiye kadar attığı gollerle, verdiği gol paslarıyla gündeme geliyordu.

Aykut Kocaman, Alex’i kadroya almadı.

İşte, Aykut Kocaman’ın ağzından kadro dışı kalmanın niyesi:

"Taktiksel ve yönetimsel karar arasında fark yok. Alex'in kadro dışı kalması taktik gereği değil. Bu kararda Alex'in kafasının karışık olması etkili oldu."

Alex, kadroda yoktu, ama oğlu Felipe ile sahaya ısınmaya çıkmış gibiydi. Alex sevgisi, maç öncesi de, maç sırasında da sürdü. Taraftar, ikinci gol gelmeyince, “Aykut söyle, Alex nerede?” sloganı atmaya başladı. Atmakla yetinmedi, buna süreklilik kattı. Bu arada, son yıllarda yaşanan “ilk”lere bir yenisi daha eklendi. Bunu yaşatan Aziz Yıldırım oldu. Aziz Yıldırım, aldı eline mikrofonu, taraftarı uyardı:

“Sahada oynayan futbolculara sahip çıkın, diğerlerine haksızlık yapmayın. Aykut hocaya destek verin. Fenerbahçe’ye sahip çıkın, takımınızı destekleyin. Yanlış yapıyorsunuz!”

Aziz Yıldırım, davranışına açıklık getirmek için, maç sonrası yine mikrofondan seslendi. Ama bu kez, Lig TV mikrofonundaydı:

Tribünde organize şekilde olayların olduğunu gözlemledim.

Kimsenin Fenerbahçe’ye zarar vermeye çalışmasına göz yumamam.

Kimse, Fenerbahçe’den büyük değildir; Aziz Yıldırım dahil.

Herkes gider, Fenerbahçe kalır.

Aykut Kocaman’a sahip çıkacağız.

Benim olduğum sürece kulüp içinde kavgaya müsaade etmem.

Twitter’dan öyle mesaj olmaz.

Aziz Yıldırım,  farklı bir başkan olduğu bir kez daha gösterdi; Fenerbahçe’nin kurumsal kimliğinin her şeyin üstünde tuttuğunu kanıtladı.

*****

Fenerbahçe, Gaziantepspor’a 3 gol attı.

Skora bakarak, Gaziantespor’un iyi oynamadığını söylemek haksızlık olur. Çünkü Gaziantepspor iyi oynadı, ama fırsatlardan yararlanmadı. Bunda gol vuruşlarının etkisizliği yanında, kaleci Mert’in kurtarışlarının da payı vardı. Gaziantepsporlu futbolcular biraz becerikli olsaydı, Mert de gününde olmasaydı, durum farklı olurdu. O zaman, tribünlerden yükselen, Aziz Yıldırım’ın uyarısı/ müdahalesiyle sona eren tepkinin nereye varacağını kim, nasıl kestirebilirdi?

Aziz Yıldırım, yerinde uyarısı/ müdahalesiyle, bir bakıma, futbolcuları coşturdu. O ana kadar, gol dışında, bir "gol pozisyonu" olan Fenerbahçe, daha etkili olmaya başladı.

Aziz Yıldırım’ın yaşattığı o “ilk”e, 70. dakikaya gelinceye kadarki iki sayısal veri, oldukça ilginçti:

Gaziantepspor, Fenerbahçe’ye ”gol pozisyonu”nda 6/ 2 ve “isabetli şutlar”da ise 9/ 4, üstünlük sağlamıştı. Son düdük çaldığında ise, bu iki veri, üstünlüğün Fenerbahçe’ye geçmiş olduğunu gösteriyordu:

“Gol pozisyonu”nda 6/6, “isabetli şut”ta 8/ 10 gibi bir durum vardı.

*****

Fenerbahçe’de bıkkınlık veren, tehlike yaratan geri pasla yoktu; ama verilen gol pozisyonları çoktu. Orta alan, zaman zaman ortada kaldı, savunmaya yardım edemedi. Öyle durumlar oldu ki, Fenerbahçe’ni yarısı orta alanda, yarısı onsekiz çevresindeydi. Olumsuzluklara karşın kaleci Mert, kurtarışlarıyla “kurtarıcı” oldu. Mert’in kurtardığı değil de, Gaziantepsporlu futbolcuların harcadıkları birkaç fırsatı, bir başkası, sözgelimi Spartak Moskovalılar yakalasa affetmeyebilirler.

Fenerbahçe, zaman zaman iyi de oynadı.

Selçuk, “11 yıldır Fenerbahçe’deyim, benim yerime gelenler gitti, ben kaldım” yollu deyişini boşa çıkarmadı.

Kuyt, yine “boş” geçmedi.

Fenerbahçe’de ortaya çıkıyor izlenimi veren “boş”luk ise, Aziz Yıldırım’ın “el koyma”sıyla, farklı bir boyut kazanıyor. Görülen o ki,  Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’de bozulma izlenimi veren/ verdirilen durumun sürmesine, “çatlak sesler”e izin vermeyecek.

*****

Galatasaray’ın eski futbolcusu, "Bugünkü spor ortamında atılan her gol, emekçinin kalesine girer.", "Futbol, borsada değil, arsada güzeldir." diyen, yaşama/ olaylara “sol”dan bakan, futbolcuların örgütlenmesi konusunda mücadelesiyle bilinen Metin Kurt, yaşama gözlerini yumdu. Yakınlarına, sevenlerine başsağlığı dilerim.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..