Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Futbolcunun gittiği yere Cumhurbaşkanı da gider..

Futbolcunun gittiği yere Cumhurbaşkanı da gider..
 

Cumhurbaşkanı Sayın Gül, Ermenistana gitsin mi, gitmesin mi? Şimdi "toto" konumuz bu... Nerdeyse küçük çaplı da olsa bir "referandum" yapılacak!

CHP' den sonra, MHP de bu ziyarete karşı çıkan açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erivan'a gitmemeliymiş; Ermenistan Cumhurbaşkanının davetini kabul etmemeliymiş.

Malumdur ki, bu ziyaret, iki ülke arasında oynanacak olan bir futbol maçı dolasıyla gerçekleşiyor olacak. Türk ve Ermeni milli takımları Erivan'da maç yapacak. Bu maçı iki ülkenin devlet başkanları birlikte izleyecek. Elbette, siyasi anlamda görüşmeler de yapılacak.

Cumhurbaşkanı'nın Ermenistana gitmemesini isteyenler, bunun için açık bir gerekçe sunmuyorlar. Yani Ermenistan'a gitmekle Sayın Gül, nasıl bir hata yapmış olabilir. Türkiye gibi, Ermenistan'a kıyasla devasa büyüklükte sayılacabilecek bir ülke, böyle bir ziyaretin neyinden korkar, anlamak mümkün değil.

Ermenistanla siyasi ve tarihi sorunlarımız var, bunu biliyoruz elbette... Dahası, Ermenistan'ın Karabağ işgali dolayısıyla Azerbeycanla olan sürtüşmesi bizi de ilgilendiriyor. Ancak, Kafkasya'da geniş bir sulh alanı -siyasi olarak bu etki alanı demektir- oluşturmak isteyen Türkiye'nin bu "alana" Ermenistanı da alabilmesi, işin uluslararası kabulünde daha kolaylaştırıcı rol oynayabilir. Böyle konularda "el uzatan", elini çekenden daha üstün konumdadır.

Tarihi hadiseleri referans göstererek düşmanlıklar beslemek, Ermenistan kadar bizim de üzerimizden atamadığımız bir "doğulu" amatörlüğü galiba... Futbolcularınızı gönderdiğiniz yere, Cumhurbaşkanınızı niye göndermeyesiniz? Türkiye bu ziyaretten küçülmez, aksine büyür, hem coğrafyasında, hem de tüm dünya nazarında...

Sayın Cumhurbaşkanı'nın Ermenistan ziyaretiyle iki galibiyeti birlikte alabiliriz; hem futbolda hem siyasette. Ama, futbolda alamasak bile, bu ziyaret siyasi açıdan her halükarda galibiyet olacaktır!
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..