Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Futbolda dün yoktur

Futbolda dün yoktur
 

Evet futbolda dün yoktur. Futbolda bugün vardır bizim için. Beşiktaş şampiyon oldu 6 yıl aradan sonra. Hepimiz havalara uçtuk. Özlemiştik şampiyonluğu. Uçmaya da ilerleyen günlerde devam edeceğiz. Dile kolay 6 yıl sonra şampiyonuz. Havalara uçmak tabiki hakkımız.
Ama gel gelelim madolyonun diğer yüzüne. Rakipler bu denli puan kaybetmeseler idi Sivas , Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzon. Beşiktaş 71 puan ile yine şampiyon olur muydu. Basın ve medyamız 2 gündür Mustafa Denizli'yi kahraman ilan etti. Mavi gözlü dev, Futbol duayeni vs. Oysaki aynı basın daha üç ay öncesi Mustafa Denizli'yi Ertuğrul Sağlam ile karşılaştırıyor, iki teknik adamın istatistiklerini ortaya koyuyor ve Sağlam'ı daha başarılı buluyordu. Şimdi soruyorum sizlere. Değerli dostlar!!!

Ne değişti?
Beşiktaş 71 puanla ligi 3. de bitirebilirdi. O zaman da aynı şeyler sayın Denizli için yine yazılır, söylenir miydi?
Tabiki hayır. Yönetim eleştirilir. Ertuğrul Sağlam olsa Şampiyon olurdu diye değerlendirmeler yapılırdı. Bir Beşiktaşlı olarak şampiyon olduğumuza çok sevindim. Ama bu davranışlar beni üzüyor. Bugün kahraman ilan edilen Denizli önümüz sene başarılı olamaz ise çıkarıldığı göklerden aşağıya bırakılabilir. Medya yarattığı kahramanı çok çabuk yerle bir edebilir.
Ertuğrul Sağlam'ın bu şampiyonlukta en az Mustafa Denizli kadar payı vardır. Bu takımı kuran o. Sezon başı yüklemeleri yapan o. Özellikle sezon başı yüklemeler diyorum. Çünkü Beşiktaş kazandığı ve kaybettiği bütün maçlarda çok tempolu bir futbol oynadı. Sezon sonu rakipler düşüşte iken Beşiktaş vites yükseltti. Sezon başı çok iyi, bir hazırlık dönemi geçirmişti. Ayrıca sayın Sağlam 6 haftada 4 galibiyet 2 beraberlik ile 14 puanda yenilgisiz teslim etti bu takımı.
Diğer bir nokta ise; rakiplerinin hiçbirine ikili averajda üstünlük sağlayamadı. Sivas ve Trabzon ile eşit, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ise kötü. Lucescu'nun 2003 senesinde Gaziantep maçı öncesi verdiği demeç aklıma geldi. Lucescu '' Rakibimizi yenmeliyiz. İlk maçı kaybetmiştik. Şampiyonluğun anlamlı olabilmesi için ligdeki bütün takımları yenmemiz lazım'' demişti. Beşiktaş 85 puanla şampiyon olmuştu. Bütün derbileri kazanmıştı. Bu sezon sadece Galatasaray'ı 2-1 yenebildi.

Yönetim ve Teknik ekip, bunları değerlendirmeli ve ders çıkarmalı. Her yıl böyle bir finish olmayabilir.
Şampiyonluk tüm Beşiktaş camiasına hayırlı olsun!!!

 
Toplam blog
: 13
: 1469
Kayıt tarihi
: 27.04.09
 
 

14 ocak 1977 samsun Bafra doğumluyum. Bafra kolay lisesi'nden 1994 yılında mezun oldum. 19 Mayıs üni..