Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbolda herşey kötü değildi.

Futbolda herşey kötü değildi.
 

Dostlukların devamı futbolu daha ileri götürecek.


2011 Türk Futbolu için kabuslarla doluydu. Bu yılı geride bırakırken sadece kötülüklerle uğraştırılıp bu nedenle de göremediğimiz güzellikleri, normal şartlar altındayken, aslında çok önemseyeceğimiz, şimdiyse farkına varamadığımız noktaları bir hatırlatayım istedim.

Trabzonspor belki de tarihinin en iyi kadrolarından biriyle 2010-2011 de mücadele etti. Jaja'lı, Selçuk'lu, Egemen'li, Umut'lu, Burak'lı kadro her takımı ezebilecek bir kadroydu. Şenol Hoca'nın yönetiminde harika bir takım izledik.

Fenerbahçe Aykut Kocaman'ın inatla uğraştığı sistem ve bu sisteme uyacak futbolcu kadrosuyla ne olursa olsun, özellikle 2010- 2011 'in ikinci yarısında müthiş bir heyecan fırtınası estirdi. Gaziantep, Buca maçları halen hafızalardaki yerlerini koruyor.

Milli Takım, kariyeri tartışılmayacak kadar iyi olsa da, bize bir türlü uyamayan Hiddink'ten kurtulup, Abdullah Avcı'yı işin başına getirdi. Devamını merakla bekliyoruz.

Hiddink'ten kurtulduk desek de bu dönemde Gurbetçi futbolcuların taranmasıyla belki de Türk Futboluna uzun yıllar soluk aldıracak futbolcular piyasaya çıkarıldı.

Yeni yıldızlar kazandık. Son milli maçtaki oyunlarıyla stoper Ömer Toprak ve orta sahanın afacanı Gökhan Töre, kaleci Sinan, Eskişehirsporlu Alper, Gençlerbirliği'nin kalecisi Ramazan, takım arkadaşları Yasin ve özellikle de Soner, Fenerbahçeli Serdar Kesimal, Galatasaraylı Semih, yeni sezonda duraklasa da Gaziantepli Cenk farklı becerileriyle oyuna renk katabileceklerini gösteren futbolcular oldular.

Önce Bursasporlu Turgay, sonra da belki de yılın en gerilimli maçı olmaya aday maçta Fenerbahçeli Gökhan bize "bu iş savaş değil bir oyun ve oyunun en önemli kuralı da centilmenlik" dediler.

Galatasaray 2011-2012 için kurduğu yıldızı bol kadroyla özlenilen oyununa ve ruhuna döndü. Melo ve Eboue gibi futbolcuları izlemek için taraftarın heyecanı yer etmeye başladı bile.

Beşiktaş özellikle Avrupa liginde yıldızlarının becerilerini konuşturduğu ve tüm Avrupanın da konuştuğu takımdı. İsrail takımına Quaresma'nın yaptıkları hakikaten unutulmayacak bir performanstı.

Futbola meraklıysanız onun hayatınızda olmadığını düşünemezsiniz. Harika goller, çalımlar, mücadeleler izletip, stadlarda, televizyon başında bizleri anlık da olsa dünyadan koparabilecek kadar etkili olan bu oyunu seviyorum. İyi ki futbol var........

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..