Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbolda şike "Aziz Yıldırım'ı ver, serbest kal"

Futbolda şike "Aziz Yıldırım'ı ver, serbest kal"
 

Aşağı yukarı 17 günden beri futbolda şike ile yatıp, teşvik pirimi ile kalkıyoruz… 

Futbol Federasyonu üzerinde, Mehmet Ali Aydınlar yüzünden büyük bir baskı oluşturulmaya çalışılıyor. 

Bildiğiniz gibi Mehmet Ali Aydınlar tescilli bir Fenerbahçeli! 

Türk futbolunu yere sermek üzere, Fenerbahçe üzerinden yürütülen operasyonda, sazı eline alan hep bam teline(!) vuruyor. Hiç kimse soruşturmanın gizliliğine aldırmıyor, kamuoyu oluşturmak üzere sızdırılan bilgilere bakarak, ağzı olan konuşuyor. Hiç kimse deliller ne, ne değil diye sorgulamıyor. 

Galatasaray’dan sonra Trabzonspor’da bir açıklama yaparak, kendilerinin ‘sütten Çıkmış Ak Kaşık’ olduğunu ima ederek, Fenerbahçe’nin kirliliğinden bahsediyorlar. Oysa başkanları Sadri Şener Mahkeme tarafından, yurt dışına çıkış yasağı konularak mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı! Fenerbahçe’nin 17 de 16 yaparak, inanılması güç bir rekoru kırdığını, kırılan bu rekorun mutlaka şaibeli(!) olduğunu iddia ediyorlar. Oysa Fenerbahçe’ye kök söktüren Gaziantep, Bursa ve Karabük maçları ile ilgili gerçekleri görmezden geliyorlar. 

Gelelim içeriye atılanlarla ilgili çeşitli iddialara: İbrahim Akın yazılı açıklama yaparak, savcının kendisini serbest bırakması karşılığında açıklamalar yaptığını, ancak poliste ve hâkim karşısında bunları reddettiğini, savcının kendisine psikoloji baskı yaptığını anlatıyor. 

Aziz Yıldırım’ın avukatı Faik Işık, gözaltına alınmalar ve delillerle ilgili yenilir yutulur sözler etmiyor. Öylesine ki; savcının örgüt suçlamasına karşılık, aynı örgütün içinde, yargılamayı yapan hâkim ve sorgulamayı yürüten savcının da olduğunu söylüyor. 

Daha ilginci; Aziz Yıldırım’ın kardeşi Acar Yıldırım tarafından açıklanıyor. “Bu bir şike operasyonu değildir. Bu, Aziz Yıldırım’ı bitirmeye yönelik bir operasyondur” diyerek, soruşturmayı yürüten savcıların şüpheliler ile Aziz Yıldırım pazarlığı yaptığını, “Aziz Yıldırım’ı verin, serbest kalın” dediğini ileri sürüyor. 

Bu açıklamadan sonra, akıllara takılan sorular: 

Aziz Yıldırım hakkında yeterli delil ve bilgi yok mu? 

Aziz Yıldırım’ı tutuklamak için yeni bir örgüt mü oluşturuldu? 

Diğer tutuklamalar, Aziz Yıldırım’ın tutuklanmasını kamufle etmek için mi yapıldı? 

Gelelim Futbol Federasyonu’na; Savcı ve Emniyet yetkilileri ile görüştüler. Savcı ve Emniyet bilgi verdi. Bu günden itibaren delilleri gönderecekler. Bu arada UEFA’ya kadar uzandılar. Ancak Savcı ve Emniyetin kendilerine anlattıklarını yeterli görmediklerinden olsa gerek, anlatılanları UEFA yetkilileri ile paylaştılar. Onlar bu deliller ile hiçbir takımı suçlayamazsınız demiş olacaklar ki, dünkü yapılan toplantıdan her hangi bir sonuç çıkmadı. Sadece Süper Kupa’nın oynanacağı tarihi ötelediler. Liglerin tescil edildiği gibi, Avrupa kupalarına katılımın gerçekleşeceğini anlattılar. 

Bekleyip göreceğiz… 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..