Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '11

 
Kategori
Haber
 

Futbolda şike soruşturması..

Futbolda şike soruşturması..
 

Bu soruşturmayı seçimlerden önce açamamışlar..


Dağ fare doğurmasın. 

Temennimiz bu. Bu olmasına da.. 

Maalesef dağ fare doğuracak. 

Ne yapacaklar?. 

Fenerbahçe’yi küme mi düşürecekler. 

Sivasspor’u, Eskişehirspor’u, Karabükspor’u kümemi düşürecekler?. 

Aziz Yıldırım’ı hapsemi atacaklar. Efendim Karabükspor-Fenerbahçe maçında oynamayan ve şimdi Fenerbahçe’ye transfer olan Emenike’yi hapsemi atacaklar. 

Fenerbahçe’nin puanlarını silip, Trabzonspor’u şampiyonmu yapacaklar? 

Ya da iddia ettikleri bu olaylardan ders çıkarıp, şikenin, kayırmacılığın tam olarak ortadan kaldırıldığı, tertemiz ve şaibesiz bir lige ortam yaratacak kanunlarmı çıkaracaklar?. 

Ne yapacaklar?. Söyleyeyim. 

Günah keçisi olarak bir kaç menajer, futbolcu, futbol simsarı, borsa spekülatörü tutuklanacak, ya da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacak. Özel hayatı da perişan eden, konuyla alakası olmayan bir sürü telefon konuşmaları yayınlanacak. İnsanlar rencide edilecek, Okunması bile günler, aylar süren iddianameler hazırlanacak. 

Ve ne zaman gündem değiştirmek isterlerse bir tutuklanma furyası rüzgarı daha estirip yine kendi bildiklerini okuyacaklar. Biz bu masalı daha önce “Ergenekon” da okumuştuk, hala da okuyoruz.. 

Çok gizli diye şimdilik açıklamıyorlar ama ben size şimdiden söyleyim, yarın nasıl olsa yandaş medyada okuyacaksınız.. 

İddianamenin omurgasını oluşturabilecek sorular, büyük bir ihtimalle aşağıdaki gibi olacak. 

Adam niye falan maçta oynamamış, niye falan kaleci hatalı gol yemiş, falan futbolcu niye filan takıma transfer olmuş, önceki takımında oynarken transfer olduğu takımla yaptıkları maçta niye oynamamış, hangi takımın şampiyon olmasını istemiş, falanla niye görüşmüş, kimden para almış, niye almış. İddia oynamışmı, herhangi bir manipülatif eylemin içinde yer almış mı?.vs.vs. 

Bu satırların yazarı bu memlekette şike olmadığını söylemiyor, sakın yanlış anlaşılmasın. Bu memlekette bal gibi şike var. Fakat bu şikeyi yok edecek bir irade yok. Tüm hesaplar bir tek insanın iki dudağı arasına göre endeksli çünki. Her olay o insanın ve hükümetinin istediğine ve çıkarlarına göre şekilleniyor bu ülkede.O yüzden dağ fare doğurur diyorum. Öyle Fenerbahçe ile uğraşmak kolay değil. Bir şey çıkarmaya niyetleri ve cesaretleri olsa seçimlerden önce bu soruşturmayı açarlardı. 2010'dan beri takip ediyorlarmış. 

Ne olacak peki?. 

Bir şey olacağı yok. Gündem değiştirmenin bu kadar ustaca ve bir o kadar da komik yolunu izliyoruz. Anlaşılıyorki daha da çok izleriz. 

Bu gün itibariyle ne meclis başkanlığı seçimi kaldı, ne hapisteki milletvekillerinin durumu, ne CHP boykotu, ne de Kürt Meselesi. 

Varsa yoksa futboldaki soruşturma. 

Sonunda ne mi olacak?. Aylar yıllar süren bir dava, mağdur edilmiş insanlar. Devran aynı devran, lig aynı lig, futbol aynı futbol, futbolcu aynı futbolcu, menajer aynı menajer, sistem aynı sistem. 

İşte burada yazıyorum. 

İnşallah ben yanılırım. 

Saygılar.. 

03.07.2011 

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..