Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbolda şike ve taraftarların tutumu

Futbolda şike ve taraftarların tutumu
 

Futbolda Şike depremi


Öncelikle ilk yazım olduğu için bir hatam olursa affola ... 

******
Futbolda Şike  

Bildiğiniz üzere Fenerbahçe SK başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Şekip Mosturoğlu tutuklanmıştı .Peki ligin ikinci yarısında bu kadar etkili, takımca oynayan ve hızını almış bir Fenerbahçe takımının eğer iddialar doğruysa -ki ateş olmayan yerden bu kadar duman çıkmaz- şikeye ihtiyacı var mıydı ? İşte bu tartışılır bir durum . 

*******
Şike operasyonunda medya 

Ülkemizde gazeteleri artık sadece böyle birşey de olmuş ! demek için okumanızı tavsiye ederim.Yani ne demek istiyorum örneğin , Chp yemin etmedi . Bu haber doğru sadece bunu öğrendiniz ve orda bırakın bu merakınızı .Çünkü her gazete o haberi kendi düşüncesine ve mensup olduğu siyasi harekete göre yorumluyor.
Aynısı şike operasyonunda da geçerlli . 

Her gazete taraf olmuş durumda ve "Taraf" zaten taraf onu saymıyorum bile. Fanatik'in haberleri daha doğru geliyor bana. Ama bir Fotospor gazetesi var ki , çekinmeseler gazeteyi sarı-lacivert çıkaracaklar .Gerçi şike operasyonunun başından beri ilk sayfası hep sarı-lacivert . Büyük bir baskı kurmak amacı taşıyan bu gazeteyi sadece şu anda üzgün ve kızgın olan Fenerbahçe taraftarının bakış açısından bakmak için alıp okuyabilirisiniz.

**********
Bu operasyonda taraftarlar 

Bildiğiniz üzere 3 büyüklerin taraftar siteleri internette çok aktif ve takip ediliyor. ultrAslan , antu.com ve çarşı grubunun internet siteleri . Federasyonun yapmış olduğu açıklamalar ve almış olduğu kararlar-ki bana göre yanlış kararlar -internette de ortamı iyice germiş durumda . Tff , Fenerbahçe'ye herhangi bir ceza kesmedi ve ligi tescilledi , Uefa'Ya listeyi yolladı ve kabul edildi. Bugün ise M.A.Aydınlar , geri adım sinyali verdi ve herşey olabilir tarzında bir açıklama yaptı.
Tff'nin bu hareketi Fb'ye pahalı patlar. Eğer suçlar sabit görülür Fenerbahçe düşürülürse , söz konusu kulubün UEFA'dan alacağı ceza katlanacak ...

Tff başkanının Ünal Aysal ile kapışması Gs taraftarının kızmasına ve hareketlenmesine sebep oldu. Yanılmıyorsam pazar günü bir destek yürüyüsü olacak . 

Dün gece Tayfur havutçu'nun ve Serdar Adalı'nın tutuklanması BJK'li taraftarlarıda kızdırmış durumda. Ve bence FB ve BJK'li taraftarların tutumları bana çok yanlış gelen bir durum. Yargının vermiş olduğu karara inanmamak demektir. Dolayısıyla devletin polisine ve iliglii kurumlarına da güvenlerini yitirmişler demektir. Soruşturmanın sonunu bekleyelim ve herkes öyle protesto gösterileri yapmalı bence diyorum. Eğer FB ve BJK'li yöneticiler suçsuz bulunup aklanırsa işte o zaman sokaklara dökülün . 

*********
Son olarak 

Bu süreçte bütün takım taraftarlarını sağduyulu olmaya ve yargının bu konudaki kararını beklemeye davet ediyorum. TFF , tarihteki en kısa başkanını ağırlıyor olabilir.İşe UEFA el atarsa ve cezaları kesmeye başlarsa...

Saygılarımla , Oğuz Alp Ekinci 

 
Toplam blog
: 4
: 918
Kayıt tarihi
: 14.07.11
 
 

İçi vatan sevgisi ile dolu . Siyaset ve sporla ilgilenen duyarlı bir Türk genci.....